Kestääkö KooKoon puolustusmuuri Sportin vyörytyksen?

MESTIS / Ennakko
Keskiviikkona Vaasassa miteltävästä Sportin ja KooKoon välisen välieräsarjan neljännestä koitoksesta ei jännitettä puutu. Maanantaina kotiluolassaan vaasalaiset 1-0-lukemin kepittänyt vierasjoukkue pyrkii jatkamaan siitä mihin se viimeksi jäi, kun taas Sport-leirissä mietittäneen kuumeisesti keinoja kouvolalaismuurin murtamiseen.

Ratkaisun paikat

Kahden katkeran tappion jälkeen rivinsä koonnut ja kotiottelustaan pienimmällä mahdollisella marginaalilla tärkeän ensimmäisen kiinnityksen Jouni Virpiön jatkoaikamaalilla kaivanut KooKoo on keskiviikkona jälleen selkä seinää vasten. Vaasan Kuparisaari on tunnetusti ollut kouvolalaisille erittäin paha paikka vierailla, eikä ottelusarjan toinen koitos tätä oletusta juurikaan muuksi muuttanut, sillä silloin lähes kaikessa parempana kaukalossa ollut Sport vei kouvolalaisia kuin litran mittaa.

Tuon ”avointen ovien” vierailun jälkeen KooKoo kuitenkin onnistui kotiottelussaan pistämään ”hanat kiinni” sekä puolustamaan loistavan veskarinsa Mikko Rämön johdolla vaasalaiset nollille. Toki virheitä kouvolalaisten puolustuspelaamiseen mahtui, mutta Sport-pelaajat eivät tällä kertaa olleet tarpeeksi terävinä, jotta kiekko olisi onnistuttu pelaamaan tulikuuman Rämön taakse. Maanantaisessa kamppailussa myös näkyi selvästi, että Sport väsyi ja mitä pidemmälle ottelu tasalukemissa eteni, sitä selvemmin hallinta siirtyi KooKoolle.

Tähän vierasjoukkueen pitäisi pystyä myös keskiviikkona, sillä Sport saattaa hyvinkin tuskastua vaativan ja aina hurjaa meteliä pitävän kotiyleisönsä edessä, mikäli joukkue ei saa iskettyä paikoistaan maaleja. Mikäli taas KooKoo lähtee Sportin harrastamaan vauhtipeliin sekä hyökkäämiseen mukaan ja juoksee kiekkoa pitävien vaasalaisten perässä, ei kunnian kukko tule kouvolalaisille laulamaan.

Sport puolestaan tuskin tulee omaa, toimivaa, pelisuunnitelmaansa muuttelemaan. Pasi Räsäsen suojatit nojaavat vankasti kiekkokontrollijääkiekkoonsa, jossa hyvin pelivälinettä liikuttelevan pakiston rooli korostuu kotikaukalossa. Jos vaasalaiset onnistuvat aikaisessa vaiheessa puhkaisemaan KooKoon puolustusmuurin, ei Sportilla luulisi olevan suurtakaan hätää ottelun aikana.

Keskiviikkoilta tulee aivan varmasti olemaan todella tunteikas, sillä Sportilla on jo toisena keväänä putkeen mahdollisuus napata itselleen himoittu finaalipaikka sekä suistaa KooKoo pronssiotteluun. Sen myötä hermokontrollin ja kurinalaisuuden säilyminen kaikessa tekemisessä tulevat näyttelemään todella suurta roolia – tähän oman osansa tuovat myös ottelun tuomarit, joilta niin vaasalais- kuin kouvolalaisleireissä odotetaan selkeästi jämäkämpää otetta, sillä viimeksi Vaasan peli päättyi aikamoisen tulikivenkatkuisissa tunnelmissa.


Tätä on jälleen luvassa.
Anette Naroma - http://anskun.net

Kokoonpanot

Sport pääsee iskemään keskiviikon kamppailussa KooKoon kimppuun kutakuinkin terveellä ryhmällä. Ainoastaan kättään edellisessä taistossa loukanneen Mika Kujanpään pelaaminen on ennakkoon hämärän peitossa. Mikäli Kujanpää ei kykene pelaamaan, on reservistä nostettavissa tilalle Matias Perkkiön tai Viktor Fagerhedin kaltaisia vähälle vastuulle pudotuspeleissä jääneitä pelimiehiä.

Vaasalaisten maalitolppien välissä nähdään jälleen vankkaa työtä tehnyt Joni Puurula, jonka KooKoo on onnistunut pelatuissa kolmessa välieräpelissä ohittamaan vain viidesti.

Sairastuvalla ovat puolestaan pitkäaikaisloukkaantuneet Eemeli Koskelainen, Tuomo Laukkanen ja Jiri Veistola. Myös maanantain ottelun kesken jättäneen Henrik Forsbergin sekä kokonaan sivussa olleen Patrik Forsbackan pelikunnot ovat kysymysmerkkejä. Sen myötä jompikumpi katsomossa olleesta kaksikosta Toni KirénJesse Lustberg tulee suurella todennäköisyydellä ottamaan paikan pelaavasta kokoonpanosta.

KooKoon maalilla jatkanee nollapelin pelannut Mikko Rämö, joka varmasti haluaa hiljentää Kuparisaaren äänekkään vaasalaisyleisön edellisen vierailun romahduksen jälkeen.

Muuta

» Lähetä palautetta toimitukselle