Pitääkö Machreich vaasalaishyökkääjien maalijyvät piilossa?

MESTIS / Ennakko
Motivaatiotekijöiden luulisi olevan kohdallaan, kun kaksi edellisessä ottelussaan pettymään joutunutta joukkuetta kohtaavat Mestiksen kuudennella kierroksella Vaasassa. Sport on paperilla selvästi vierailijaansa vahvempi, mutta sen verran Ahmat on tasoaan viime kausista nostanut, että vaasalaishyökkääjien olisi jo korkea aika löytää maalijyvänsä.

Vaasan Sport lienee keväällä yksi Jukurien pahimmista haastajista, mutta syksy on lähtenyt käyntiin yskähdellen. Viidestä pelistä vaasalaisilla on vain yksi voitto, ja sijoitus sarjataulukossa on yhdeksäs eli pykälää heikompi kuin illan hyvinkääläisvierailijalla. Molemmilla on koossa neljä sarjapistettä.

Pelillisesti Sportilla ei suurta hätää ole ollut, vaikka yhtenäisten kuvioiden löytyminen on yllättävän tuskaiselta vaikuttanutkin, mutta hyökkäystehot ovat puuttuneet lähes tyystin. Sport on tehnyt viidessä pelissä ainoastaan 12 maalia, ja niistäkin kuusi syntyi kotipelissä Uudenkaupungin Jää-Kotkia vastaan. Edellisen kierroksen TuTo-pelissä joukkue jäi tyystin maaleitta.

Yksi vaasalaisten tehosyöppö on ollut hyökkäyksen luovan neron, Patrik Westerbackin, loukkaantuminen avauskierroksella, mutta ei yhden miehen puuttumisen silti pitäisi kaikilta hyökkääjiltä maalijyviä viedä. Yksikään Sportin hyökkääjä ei ole viiden kierroksen aikana pystynyt tekemään enempää kuin yhden maalin! Puolustaja Miika Jämsä on sentään osunut kolmesti.

Ahmoilta voidaan odottaa Vaasassa edelliskausia kovempaa haastetta. Joukkue ehti kahdessa vieraspelissään jo potentiaalinsa osoittaa ja pelasi tasaiset ottelut sekä Hermeksen että TuTon vieraana. Viime viikonlopun kotitappio FPS:lle pudotti Ahmat kylmästi takaisin jäänpinnalle, ja valmentaja Janne Tormonen oli ottelun jälkeen kuin myrskyn merkki. Sen sai taatusti joukkuekin huomata, joten asenteeseen Ahmojen peli Vaasassa tuskin kaatuu.

Keskiviikkoillan mielenkiintoinen taistelupari on maalijyväänsä etsivät Sportin hyökkääjät vastaan Ahmojen maalivahti Patrick Machreich. Itävaltalaisvahti pääsi edellisellä kierroksella oikeastaan ensimmäistä kertaa toivotulle tasolle pitäen joukkueensa torjunnoillaan ottelussa mukana, ja samanlaista suoritusta Ahmat tarvitsisi Machreichilta myös Sportia vastaan. Jos Sportin hyökkääjät saavat hukkaamansa maalintekotaitonsa taas esille, pisteet jäänevät Vaasaan. Jos eivät, Ahmoilla on kaikki mahdollisuudet yllätykseen. Janne Lehtisen alkukauden tehopisteissä (3+5) riittää tehottomilla vaasalaisilla ihmeteltävää.

Ahmojen riveistä puuttuu pitkäaikaispotilas Tuomas Tikkasen lisäksi puolustuksesta Pasi Tamminen (työeste) ja ilmeisesti myös Kim Sjöblom (kyynärpää). Miikka Jäske pääsee näyttämään taitojaan ykkösketjuun Juha-Pekka Loikaksen ja Jukka Penttisen rinnalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle