"Voitto, mikä voitto?" - SaPKo hakee kaudelleen uutta alkua RoKia vastaan

MESTIS / Ennakko
Talvisalo oli voittamaton RoKille myös viime kaudella.
Kuva © Antti Varonen
Perjantaina ensimmäisen kotitappionsa kokenut RoKi saapuu lauantaina Talvisaloon SaPKon vieraaksi. Pässipaidat ovat toisen perättäisen kotiottelunsa alla edelleen voitotta ja pisteittä.

SaPKo jahtaa vielä kauden ensimmäisiä pisteitään, sillä joukkue on hävinnyt kolme ensimmäistä otteluaan. Keskiviikkona Kiekko-Vantaa haki Talvisalosta voiton lukemin 3−1.

Pässipaidat ovat painineet tehottomuuden ja maalintekopaikoille pääsyn kanssa. K-Vantaata vastaan SaPKo laukoi yhteensä 61 kertaa, mutta niistä peräti 27 meni joko ohi tai yli maalista. Lisäksi koko ottelun 13 ykkössektorin laukauksesta vain kuusi suuntautui kohti maalia. 

Samaan aikaan vastustajat ovat rokottaneet joukkuetta hyvällä prosentilla maalipaikoistaan. K-Vantaa laukoi pelkästään ottelun avauskymmenminuuttisella ykkössektorilta kuudesti, mutta kahdessa seuraavassa erässä laukauksista tuli sektorin sisäpuolelta enää neljä. Lohipaitojen Juuso Perttilä kuitenkin kuritti pässipaitoja toisessa erässä kahdesti.

SaPKon kokoonpanosta puuttuvat edelleen hyökkääjät Teemu Lämsä ja Toni Henttonen sekä puolustaja Waltteri Ruuskanen.

Lyhyt valmistautumisaika, pitkä linja-automatka

RoKi saapuu lauantain otteluun tuore tappio allaan, kun LeKi otti perjantaina Rovaniemeltä 1−3-vierasvoiton. Kotitappio oli rovaniemeläisten kauden ensimmäinen, sillä joukkue oli voittanut aiemmin kotonaan IPK:n ja Hermeksen.

Rovaniemeläiset saivat LeKiä vastaan maalihanansa auki vasta ottelun viimeisellä sekunnilla. Kauden tähän astiset voittonsa RoKi on napannut kuudella tehdyllä maalilla, mutta perjantaina täysosumat olivat tiukassa 22 ykkössektorin laukauksesta huolimatta.

Mestis-nousunsa jälkeen RoKi ei ole voittanut Savonlinnassa vielä kertaakaan, ja nyt haasteeseen lisätään yli 600 kilometrin linja-automatka alle vuorokauden valmistautumisajalla edellisestä kamppailusta.

Seuraa Heitä

Oskari Siiki #90 | TPS

Vasen laitahyökkääjä

Peliaikaa on tullut säännöllisesti, mutta onnistumiset ovat karttaneet hyökkääjää. Aukeavatko maalihanat lauantaina?

Kristian Kangas #16 | Hermes

Hyökkääjä

RoKin tuore hankinta debytoi joukkueen riveissä jo perjantaina. Pääseekö viime kauden pistetykki vauhtiin myös alle vuorokautta myöhemmin?

» Lähetä palautetta toimitukselle