Kiihtyykö ilta Talvisalossa maalintekokilpailuun vai onko maltti valttia?

MESTIS / Ennakko
SaPKo ja RoKi eivät ole ujostelleet keskinäisissä kamppailuissaan.
Kuva © Antti Varonen
Tiukkoja, mutta runsasmaalisia kamppailuja viime kaudella pelanneet SaPKo ja RoKi ottavat yhteen Talvisalossa. Jatkuuko samankaltainen maali-iloittelu myös keskiviikkona, vai tilkitsevätkö maalivahdit aukot maalien suulla?

Aiemmin tiukkoja vääntöjä käyneet SaPKo ja RoKi kohtaavat ensimmäistä kertaa alkaneella kaudella. Viime kaudella savonlinnalaiset poistuivat kaukalosta voittajana kolme kertaa neljästä, mutta jokainen voitto irtosi vain maalin erolla. Keskimäärin verkko soi kuitenkin kuudesti ottelua kohden.

RoKi oli usein joukkueista vastaanottavana osapuolena, mutta pelin edetessä rovaniemeläiset löysivät pässilauman pelilliset kipupisteet ja taistelivat sen myötä täydestä pistepotista, myös tappioon päättyneissä kamppailuissa.

SaPKo terävänä heti alussa?

SaPKo pääsi epäonnistuneesta avauspelistään nopeasti yli, kun se murjoi viime perjantaina sarjanousija IPK:n kotonaan 6-0. Savonlinnalaiset ovat kuitenkin olleet kaikista haavoittumaisillaan etenkin otteluiden alussa. Avauspelaamisen vaikeuksista on seurannut viisikon etäisyyksien repeilyä: tuttu ja lennokas hyökkäyspelaaminen on alkuminuuteilla usein katkeillut jo keskialueella eikä joukkue ole päässyt heti ottelun rytmiin kiinni.

IPK:ta vastaan käynnistymisvaikeudet eivät kuitenkaan aiheuttaneet vahinkoa omassa päässä. Maalihanansa kauden osalta jo kunnolla auki saanut RoKi voi silti olla haaste tasaisuutta kokonaisvaltaiseen puolustussuunnan pelaamiseen hakevalle SaPKolle etenkin ylivoimahyökkäyksissä.

Joukkue pyrkii hakeutumaan laidoilta nopeasti vastustajan viisikon keskelle ja sitä kautta laukomaan lähietäisyyksiltä. Aktiivinen hyökkäyspeli myös kiekottomana poikii niin ikään tilanteita maalin edestä. IPK-ottelussa pässipaidat eivät jättäneet niistä rokottamatta.

Rovaniemeläiset löytäneet tehoja laajalta rintamalta

RoKi aloitti kautensa tiiviillä tahdilla, sillä se pelasi jo neljään ensimmäiseen päivään kolme ottelua. Samaan aikaan joukkue kuitenkin kunnostautui maalinteossa ollen kymmenellä osumallaan sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue yhdessä TUTOn ja JYP-Akatemian kanssa.

Lisäksi onnistumiset ovat löytyneet heti laajalta rintamalta: peräti kymmenen pelaajaa on kirjauttanut vähintään kaksi pistettä kolmessa pelatussa ottelussa. Etenkin ylivoimaviisikot ovat löytäneet nopeasti yhteisen sävelen, sillä kiekko on uponnut verkkoon ylivoimalla pelatessa jo viidesti.

Paavo Hölsä on tolppien välissä joutunut urakoimaan jokaisessa ottelussa vähintään 30 laukauksen verran. RoKi-puolustus on kuitenkin siivonnut kiitettävästi maalin edustan ja pakottanut vastustajan laukomaan huonommistakin paikoista.

Seuraa Heitä

Kalle Saramäki #9 |

Hyökkääjä

Oli terävänä irtokiekoissa tehden kaksi maalia lähietäisyydeltä pässipaitojen 6-0-voitossa IPK:ta vastaan. Saako jatkossa vastuuta myös ylemmissä ketjuissa?

Juhani Tamminen #88 |

Keskushyökkääjä

Kautensa tehokkaasti aloittanut Tamminen on joukkueensa paras pistemies neljällä tehopisteellä. Jatkuuko pistetehtailu myös keskiviikkona Talvisalossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle