SaPKon vuoro haastaa Peliittojen huippuvire

MESTIS / Ennakko
Peliittojen maali on pysynyt tilkittynä.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen kärkipaikkaa miehittävä Peliitat saapuu keskiviikkona SaPKon vieraaksi. Pässipaidoilla on alla kaksi tappiollista ottelua, eikä pisteiden metsästys helpotu, kun vastaan tulee maalivahti Emil Larmin huippuvireeseen nojaava heinolalaisjoukkue.

SaPKon viime viikko oli murheellinen, sillä joukkue hävisi molemmat ottelunsa päästäen yhdeksän maalia. Jokipoikia vastaan joukkueen puolustuspeli rakoili ja kamppailutilanteissa pelaajat jäivät jatkuvasti alakynteen. 

Peliitat puolestaan voitti ottelunsa, vaikka nekin olivat melko runsasmaalisia. Joukkueen oivan tuloksellisen iskykyvyn takana häärii pääasiassa yksi arkkitehti. Nuori, Pelicansista lainalla oleva Emil Larmi on torjunut kolmessa pelaamassaan ottelussa peräti 96,83 prosentin varmuudella.

Joukkueen hyökkäyspeli hakee vielä uomiaan, sillä heinolalaiset eivät ole siinä päässeet niskan päälle suhteessa vastustajiin. Harvat todelliset maalipaikat Peliitat on kuitenkin käyttänyt tehokkaasti: maaleja on syntynyt peräti 15.

Ketjukoostumukset hakusissa

SaPKo ei ole löytänyt täysin toimivia ketjukoostumuksia, osittain loukkaantumistilanteesta johtuen. Kahdessa edellisessä ottelussa Toni Henttosen, Juuso Forsströmin ja Samu Markkulan yhteispeli ei saanut tuulta alleen. Teemu Lepauksen raikas kiekollinen pelaaminen on puolestaan valunut hukkaan nelosketjussa.

Janne Kumpulainen ja Joonas Toivanen muodostavat toimivan parivaljakon, jonka oheen on istutettu HPK-laina Julius Valtonen. Paikasta on kuitenkin syntynyt kilpailua Tomi Wileniuksen tervehdyttyä. 

Peliittojen lainapelaajat ovat osaltaan sekoittaneet kokoonpanoa. Tosin joukkueen sisäisen pistepörssin viidestä parhaasta pelaajasta kolme pelaa lainastatuksella. Pelicansin Miika Roine ja Miska Siikonen ovat esiintyneet kakkoketjussa tehokkaasti. Sebastian Repo puolestaan kirjautti perjantain LeKi-ottelussa tehopisteet 1+2.

Lisäksi joukkueeseen saapuu toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella KooKoon viime vuosien luottohyökkääjä Olli Julkunen

Heinolalaisten omista sopimuspelaajista Kimi Koivisto on ollut hyökkäyspäässä alati vaarallinen. Ykköspakkipari Ilari Metsola-Joonas Hurri on ollut tunnollinen kentän jokaisella osa-alueella ja molempien tehotilastossa komeilee +4.

Seuraa Heitä

Juuso Forsström #91 |

Keskushyökkääjä

Läpimurtokausi ei ollut sattumaa, sillä mies on aloittanut kautensa sekä pelillisesti että tuloksellisesti hyvin. Ruokkiiko keskiviikkona ketjukaverinsa pisteille?

Joonas Hurri #19 | Asplöven

Puolustaja

Hurri ei ole pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa Liigassa, mutta Peliitoissa mies on yksi puolustuksen johtohahmoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle