Pistemenetykset jätettävä taka-alalle - Peliitat pudotuspelien hengessä

MESTIS / Ennakko
Peliitoilla on täysi työ vastata SaPKon tarjoamaan haasteeseen.
Kuva © Antti Varonen
Runkosarjan voittoa varmisteleva SaPKo saa perjantaina vieraakseen Peliitat, joka taistelee vielä kynsin hampain asetelmista pudotuspeleihin. Heinolalaisilla on vastassaan kuuden ottelun voittoputkessa liihottava pässilauma, jota ei ole horjutettu pitkiin aikoihin.

SaPKo ja Peliitat ovat kohdanneet kuluvan kauden runkosarjassa vain kahdesti. Ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa SaPKo määräsi ottelun tahdin ja murskasi heinolalaiset lopulta 8−3-lukemin.

Peliitat vastasi tammikuun lopulla Heinolassa samalla mitalla ja käänsi avauserän jälkeen ottelun itselleen. 5−3-lukemiin päättyneen ottelun hahmoksi nousi erityisesti Henri Ruotsalainen, joka tälläsi kolme maalia pässipaitojen verkkoon.

Askel askeleelta kohti runkosarjan voittoa

Sarjakärki SaPKo on repinyt eron toisena olevaan TUTOon jo yhdeksään pisteeseen, ja pässipaitojen runkosarjan voitto on enää lopullista sinettiä vaille valmis. Joukkue on voittanut kuusi edellistä otteluaan menettäen vain yhden ainoan pisteen.

Pässipaidat vankistivat sarjajohtoaan edellisissä otteluissa Jokipoikia vastaan. Savonlinnassa joukkue kaasutteli kahden erän jälkeen 4−0-johtoon, mutta Joensuussa pisteet eivät irronneet yhtä helpolla. Keskiviikkoisen jatkoaikavoiton arkkitehteinä olivat terävimmän tulosyksikön sijaan puolustajat Casimir Jürgens ja Matias Pulli.

Vajaa kaksi viikkoa sitten luistimesta viillon käteensä saanut Lassi Yrjölä palasi keskiviikkona savonlinnalaisten maalille. Jokipojat työllisti Yrjölää vain 16 laukauksen verran, mutta laukauksista kuusi lähti ykkössektorilta.

Jokipoikiin nähden SaPKo loi yli puolet enemmän laukaisupaikkoja, mutta sihti ei ollut hyökkääjillä kohdallaan. Samaan aikaan joensuulaiset pääsivät muutamina hajanaisina kertoina lähentelemään SaPKo-maalia.

Peliittojen pudotuspelit alkoivat etuajassa

Peliitat taistelee edelleen tiukasti hyvistä asemista pudotuspeleihin. Joukkue on tällä hetkellä viidentenä ja matkaa kahdeksanteen sijaan on ainoastaan kolme pistettä. Mahdollisuus pudotuspelien ulkopuolelle jäämiseen onkin vielä mahdollista.

Heinolalaiset nappasivat ennen keskiviikkoa tärkeät voitot Hermeksestä ja Jokipojista, mutta vierasottelu Kokkolassa oli Peliittojen kannalta murheellinen. Peliitat viimeisteli ykkössektorin maalipaikoistaan huomattavasti Hermestä paremmin, mutta kokkolalaiset vastasivat silti seitsemällä maalilla.

Peliitat ei helpottanut Timo Niemen ja Joonas Haraldin urakkaa, sillä Hermes pääsi laukomaan peräti 23 kertaa ykkössektorilta. Näistä laukauksista vain 14 suuntautui maalia kohti, mutta keskinkertainenkin viimeistely riitti Hermekselle.

Seuraa Heitä

Kalle Saramäki #9 |

Hyökkääjä

Raastaa, rikkoo ja tekee pyyteetöntä työtä nelosketjussa. Maalitahti oli alkukaudella kova, mutta laukaisutehokkuuden laskiessa tehot ovat karttaneet hyökkääjää jo pitkään.

Henri Fomin #47 |

Laitahyökkääjä

Jäi vähälle peliajalle keskiviikkona. Hyökkääjältä vaaditaan pudotuspelitaiston tiivistyessä entistä suurempaa panosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle