Viimeistelynsä kanssa painiva SaPKo nojaa nyt kotipelaamiseensa

MESTIS / Ennakko
Tanuksen laukaus on tehnyt tuhoa LeKiä vastaan.
Kuva © Antti Varonen
Tehottomaan tulokselliseen vaiheeseen ajautunut SaPKo saa vierakseen LeKin, joka on viime aikoina noussut Mestiksen kuumimmaksi joukkueeksi. Lempääläiset taistelevat tiukasti viimeisistä pudotuspelipaikoista, SaPKo sen sijaan suvereenista asemasta sarjakärjessä.

SaPKo ja LeKi ovat kohdanneet kuluneella kahdesti aiemmin. Molemmissa, marraskuussa pelatuissa otteluissa voittajana kaukalosta on poistunut kotijoukkue.

Avauskohtaamisen pässipaidat voittivat Jonatan Tanuksen kahden maalin siivittämänä 4−1-lukemin. Tanus osui myös joukkueiden toisessa kohtaamisessa, mutta silloin lempääläiset vastasivat tylysti viidellä maalilla.

SaPKon viimeistely ontuu

SaPKo haki viime viikon perjantaina pisteet K-Vantaan kustannuksella tylyn esityksen päätteeksi numeroin 4−1. Täysi pistepotti heltisi huolimatta hieman ontuneesta viimeistelystä maalin edustalla.

Tehotonta viimeistelyä huippupaikoissa oli havaittavissa myös keskiviikkona Peliittoja vastaan mutta huomattavasti suuremmassa mittakaavassa. Pässipaidat loivat peräti 14 maalintekoyritykseen päättynyttä tilannetta kahden metrin säteellä Peliitat-maalista, mutta näistä ainoastaan kaksi ohitti Sami Sunin.

Joukkue tuhri 3−5-tappioon päättyneessä ottelussa myös kaksi kahden miehen ylivoimaa. Talvisalossa vastaavaa ei olla nähty, sillä SaPKo on kotiotteluissaan rakentanut maalipaikat vapaaseen tilaan huomattavasti ripeämmällä ja tehokkaammalla kiekonsiirtelyllä.

Samaan aikaan kotijoukkue Peliitat käytti hyväkseen pässipaitojen puolustuspelilliset heikot hetket sekä liikutti pelivälinettä tehokkaasti vapaissa paikoisssa olleille hyökkääjille.

SaPKo onkin ajautunut vuoden vaihteen jälkeen tuloksellisesti ankeampaan vaiheeseen. Joukkue on voittanut edellisestä viidestä ottelusta vain yhden.

LeKi tarjoaa tulikuuman vastuksen

LeKi on puolestaan tällä hetkellä yksi Mestiksen kuumimmista joukkueista, sillä edellisestä viidestä ottelusta se on kaapinut neljä voittoa. IPK-tappiota lukuunottamatta lempääläiset ovat viime aikoina suorittaneet tasapainoisesti ja voitokkaasti.

Joukkue on voittanut viiden edellisen ottelun aikana kolmesti yhden maalin erolla, joten lempääläiset ovat ennen kaikkea pystyneet pysymään voitossa kiinni loppuhetkienkin aikana.

Samaan aikaan ratkaisijoita on löytynyt melko laajalti, ja puolustus on pysynyt pelillisesti hyvin koossa. Ratkaisijoita koko leveydeltä löytänyt hyökkäysosasto on tehnyt otteluiden voittoon tarvittavat tehot.

Joukkueen maalilla Christian Heljanko on jälleen ollut tasollaan. Keskiviikkona JYP-Akatemiaa vastaan maalivahti torjui yhtä vaille kaikki ykkössektorilta tulleet laukaukset.

Seuraa Heitä

Jonatan Tanus #20 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Tämän kauden kiistaton maalitykki on tehnyt kolmessa edellisessä ottelussa kaksi maalia, mutta tilaisuuksia on ollut paljon enempäänkin. Räjähtäisikö pankki perjantaina?

Janne Seppänen #24 |

Keskushyökkääjä

Hyvällä asenteella pelaava hyökkääjä ei ole saanut aikaan samanlaisia tehoja kuin Ilveksen A-nuorissa pelatessaan. Kauden avausmaali syntyi keskiviikkona JYP-Akatemiaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle