Karsintavaara kurkistaa kulman takaa

MESTIS / Ennakko
Puskeeko pässi seuraavaksi kumoon mäyrän?
Kuva © Antti Varonen
Helmikuun avauksessa Savonlinnan Pallokerho saa vastaansa Lempäälän Kisan. Molemmat seurat yrittävät pyristellä karsintapeikolta karkuun minkä ehtivät, ja nyt joukkueet saavat mahdollisuuden lyödä tuon peikon kanveesin rajamaille.

SaPKo ja LeKi ovat kohdanneet kolmesti kuluneella kaudella, joista LeKi on voittanut kaksi kotipeliään ja savonlinnalaiset omansa. Viimeiset kaksi kiinnitystä on ottanut Kisa, jolla on siis tilastollinen etulyöntiasema. Tällä kertaa pelissä on todella paljon. Kyseessä on niin sanottu "kuuden pisteen ottelu". Kotijoukkue SaPKo on sarjassa 11. ja LeKi 10. vain kolme pistettä edellä.

LeKi sai katkaistua viiden ottelun tappioputkensa kuluneella viikolla, kun Vantaa kaatui Arttu Ilomäen johdolla. LeKin lasku on ollut synkkä, mutta karsintakamppailu on vielä omissa käsissä. Lempääläläisten kova taistelu ei tuottanut perjantaina tulosta, kun Jokipojat voitti Kisan lukemin 1-3.

− Tätä peliä (Jokipojat-ottelu) ei voi jäädä kauaksi aikaa surkuttelemaa, huomenna on taas mahdollisuus ottaa kolme pistettä, muistutti LeKin pääpiiskuri Jarkko Glad perjantaipelin jälkeen.

SaPKo on tehnyt määrätietoista nousua pois pohjamudista. Savonlinnalaiset ovat onnistuneet melko hyvin, sillä pistemäärä karsintaviivan päällä majailevaan LeKiin on enää muutama piste. Voittamalla lempääläläiset kotonaan, SaPKo nousisi tasoihin heidän kanssaan.

LeKi saa peliin mukaan Lukko-laina Otto Honkaheimon. Loukkaantumisen jälkeen mies hakee tuntumaa Mestiksestä. Joukkueen oma loukkaantumislista keveni, kun Aki Juusela ja Jarkko Pyymäki palasivat kaukaloon eilen Jokipojat-pelissä. Muita lainamiehiä Kisalla ovat luultavimmin Atte Mäkinen ja Toni Kallela. Andy Chiodo oli maalilla perjantaina, mutta hänen pelaamisestaan ei ole varmuutta.

Maalinteko-ongelmista kärsinyt SaPKo sai rikottua 100 maalin rajan saaden samalla ketsuppipullon auki, kun se otti sensaatiomaisen lopun avulla voiton KooKoosta viime ottelussaan reilu viikko sitten. Pässipaidat ovat voittaneet sarjataulukon kärkikuusikon tammikuun aikana, joten vire on ollut kohdallaan alkuvuodesta.

SaPKon kokoonpanoon nousee uutena hankintana Anssi Köykkä-Luopa, joka saapui pässipaitoihin Sportista. Hänellä on kokemusta myös LeKistä. Hankinta tuli savonlinnalaisille tarpeeseen, sillä HPK nosti lainapelaajansa Eetu-Ville Arkiomaan takaisin riveihinsä. Maalilla pelannee Jani Kautto.

Seuraa Heitä

Mikko Nuutinen #40 |

Laitahyökkääjä

Pystyy kääntämään pelejä SaPKon eduksi puhtaalla henkilökohtaisella osaamisella. Puolustaa ja takakarvaa myös tunnollisesti. Laukaus ja hyökkäyspään taidot ovat muutenkin Mestis-tasolle poikkeuksellisia.

Otto Honkaheimo #11 |

Puolustaja

Honkaheimo hakee pitkän loukkaantumisen jälkeen tuntumaa Mestiksestä. Tähän sarjaan ylivertainen. Pelituntuman vähyys näkyy kuitenkin vielä tietyissä tilanteissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle