Avautuuko SaPKon lukko kotiyleisön edessä?

MESTIS / Ennakko
KooKoo ei jättänyt keskiviikkona SaPKolle tilaisuuttakaan iskeä tasaviisikoin.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo lähti kotimatkalle tyhjin käsin ensimmäisen puolivälieräottelun jäljiltä. Hallitseva mestari riisui savonlinnalaiset aseista, mutta viimeisten minuuttien maalit poikivat joukkueelle itseluottamusta perjantain kohtaamiseen Talvisalossa.

SaPKon ja KooKoon välinen avausottelu Mestiksen puolivälierissä ei tarjonnut keskiviikkona yllätyksiä. Kouvolalaiset ottivat kauden aiemmista kohtaamisista opikseen, sillä joukkue ei ryhtynyt hätäisiin ratkaisuihin maalintekosektoreilla.

Kouvolalaisten tehomiehinä kunnostautui hieman yllättäen Mika Koivisto (1+1) sekä kapteeni Olli Julkunen kahdella syöttöpisteellä. SaPKon Joonas Toivanen oli puolestaan alustamassa joukkueensa molempia viime hetkien ylivoimamaalia.

− Pelattiin erien loppuja lukuun ottamatta kärsivällisesti ja kurinalaisesti. Ensimmäisessä kahdessa erässä muutama turha kiekonmenetys ja niistä painetta omiin, mutta käydään ne jatkossa kurinalaisemmin läpi. Ensimmäinen kiinnitys on hyvä asia ja matka jatkuu, Petri Mattila kokosi keskiviikkoisen pelin antia ottelun lehdistötilaisuudessa.

KooKoo voitti runkosarjan neljästä viimeisestä vieraspelistä kolme maalierolla 16-6. Joukkue on saanut ulosmitattua iskukykynsä järkevän roolituksen sekä ehjän viisikkopelin ansiosta.

SaPKolla on puolestaan viime aikoina ollut ongelmia pelillisen tason säilyttämisessä läpi ottelun. Savonlinnalaisten pelillinen lukko on estänyt joukkuetta suorittamasta tehokkaasti sekä suoraviivaisesti muutamia pilkahduksia lukuun ottamatta.

Perjantaille joukkueiden kokoonpanot säilynevät ennallaan sillä erotuksella, että pässinutun pukee päälleen SaiPan A-junioreiden puolustuksen tukipilarina toiminut William Mäkinen. Tolppien välissä vastuuta saanevat Frederic Cloutier sekä Antti Leskinen.

Voitto KooKoolle takaisi joukkueelle kolmanteen otteluun lähdettäessä selkeän etulyöntiaaseman ja SaPKolle ison vuoren kiivettäväksi. Sarja nimittäin jatkuu lauantaina Kouvolassa ja on mahdollisesti katkolla jo maanantaina.

Seuraa Heitä

William Mäkinen #79 |

Puolustaja

Tällä kaudella jo KeuPassa ja Hokissa esiintynyt Mäkinen tuo savonlinnalaisten alakertaan leveyttä ja tasapainoa. 14 ottelua SaiPan edustusjoukkueessa näyttivät miehen kolkuttelevan vakituista roolia Liigassa.

Olli Julkunen #14 |

Laitahyökkääjä

Kouvolalaisten luottosoturilla on aiemmilta kausilta vahva historia kevään peleistä. Ratkaisevien hetkien johtajuus kertoo Julkusen arvosta joukkueelle enemmän kuin pelkät tehopisteet.

» Lähetä palautetta toimitukselle