SaPKo ja IPK eivät iske yhteen kaikilla sylintereillä

MESTIS / Ennakko
IPK juhli joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.
Kuva © Timo Savela
Viikko sitten SaPKoa nöyryyttänyt IPK saapuu keskiviikkona pässipaitojen vieraaksi. Loukkaantumiset ovat syöneet kummaltakin joukkueelta hieman leveyttä ja iskukykyä, mutta SaPKon tuloksellinen kunto on hiljalleen kääntymässä nousuun.

Keskiviikkoillan vierasjoukkue IPK kaatoi SaPKon niskaan ämpäreittäin jääkylmää vettä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa viikko sitten. Iisalmelaiset keräsivät täyden pistepotin vain sekuntia ennen päätössummeria syntyneen voittomaalin ansiosta.

Moottori käyntiin yskähdellen

SaPKo katkaisi lauantaina RoKia vastaan kolmen ottelun tappioputkensa ja otti samalla kauden ensimmäiset pisteensä. Ottelussa joukkue myös ylitti ensimmäistä kertaa vähintään kolmen tehdyn maalin rajan tehtailemalla neljä osumaa.

Maalinteon tehokkuudessa joukkueella jäi jatkoaikavoitosta huolimatta petrattavaa. Pässipaidat laukoivat ottelussa yhteensä 69 kertaa, ja laukauksista lähes 30 oli lähtöisin ykkössektorilta. Sektorin laukauksista peräti 25 meni kohti maalia, joten kolme alueen sisäpuolelta tehtyä maalia oli hieman alakanttiin.

Kahdesti osunut Rasmus Hämäläinen sekä kerran osuneet Kalle Saramäki ja Kasper Piitulainen saivat kuitenkin avattua kauden maalihanansa. Tähän mennessä joukkue on tehnyt seitsemän maalia, ja maalien jakautuminen kuudelle pelaajalle antaa hieman osviittaa pilkottavasta hyökkäystehojen laajuudesta.

Ennen RoKi-ottelua SaPKon sairastupa sai uuden nimen, kun Henri Keskilohko ei ollut kokoonpanossa yläraajavamman vuoksi. William Mäkinen puolestaan kärsi flunssasta. Jo aiemmin loukkaantuneista pelaajista Toni Henttonen on lähimpänä paluuta kaukaloihin, mahdollisesti jo keskiviikon IPK-ottelussa, kertoo Itä-Savo.

IPK:ta syöneet myös loukkaantumiset

IPK:lla on allaan kaksi tappiota viime viikonlopun otteluista. Joukkue teki sekä TUTOa että Kiekko-Vantaata vastaan kolme maalia, mutta vastustajat rokottivat sitä tasaviisikoin kerta toisensa jälkeen.

Erityisesti henkilökohtaiset virheet maksoivat paljon. Hyökkääjästä puolustajaksi siirretty Niko Putkonen on onnistunut uudella pelipaikalla hyvin, mutta lauantaina yksi harhasyöttö kuitenkin poiki K-Vantaan 2−1-johto-osuman.

Valtteri Pihlajamäen ja Otto Huttusen poissaolot ovat kaventaneet joukkueen kokoopanon leveyttä, ja joukkueen kapea kärki kantaa entistäkin isompaa vastuuta. Viikonlopun peleistä poissa oli myös varakapteeni Juha Virtanen.

Maalivahdeista Aleksi Autio on kantanut pääasiallista torjuntavastuuta ohi Tuomas Tolosen. Autio on aloittanut joukkueen viidestä ottelusta neljä, ja hän on joutunut kohtaamaan isojakin laukaisumääriä ottelua kohden. Tähän asti 20-vuotias maalivahti onkin pelastanut IPK:n enemmiltä takaiskuilta.

Seuraa Heitä

Jaakko Lantta #19 | SaPKo

Keskushyökkääjä

Iski kolme syöttöpistettä RoKia vastaan ja kantaa joukkueen kultakypärää. Osoittanut olevansa yksi joukkueen luotettavimmista pelaajista.

Henri Kivioja #11 | IPK

Laitahyökkääjä

Hakee joukkueesta vakituista pelipaikkaa koeajan kautta. Viime viikonloppuna hyökkääjä iski maalin molemmissa otteluissa, ja hyökkääjän rooli alkaa löytyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle