Siivittääkö Virtalan paluu Hokin kolmeen pisteeseen?

MESTIS / Ennakko
Teemu Virtala palaa kaukaloihin kuukauden tauon jälkeen.
Kuva © Antti Romsi
Savonlinnan Pallokerho ja Kajaanin Hokki kohtaavat keskiviikkona jo kolmannen kerran kuluvalla kaudella, kun Hokki saapuu lumiseen Savonlinnaan täysi pistepotti mielessään.

Vaikka joukkueiden kolme keskinäistä kamppailua kuluvalla kaudella ovat päättyneet joka kerta kotivoittoon, lähtevät kajaanilaiset sarjakutoset otteluun ennakkosuosikkeina. SaPKo rämpii tällä hetkellä neljän ottelun tappioputkessa, kun puolestaan Hokin ainoa tahra edellisistä neljästä kamppailusta on 2-0-tappio Jokipojille.

Hokin puolustuspelin raamit ovat olleet marraskuussa todella vahvoissa kantimissa, ja siitä kertovat vain yksitoista päästettyä maalia seitsemässä edellisessä kamppailussa. Koko sarjassa vähiten maaleja ottelua kohden tehneelle SaPKolle tämä enteilee suurta työmäärää yhden maalin tekoa kohden.

— Se mistä olen erittäin tyytyväinen, niin meidän peli on pysynyt hyvin kasassa. Hyökkäyspeli on toki meillä vähän hiipunut, koska siellä on ollut paljon yksilötaitoa pois. Tässä meidän tilanteessa on kuitenkin tärkeämpää, että puolustaminen on parantunut entisestään ja viimeisissä peleissä on soinut omissa todella vähän, kehui Hokin päävalmentaja Petri Mattila seuran kotisivuilla.

Voittomaalikilpailun myötä tulleesta tappioputken jatkumisesta huolimatta SaPKon esitys edellisessä pelissä Jokipoikia vastaan oli lupauksia herättävä, ja varsinkin ensimmäisessä erässä pelaaminen oli lähellä parasta tällä kaudella nähtyä SaPKoa.

Hokki lähtee otteluun vahvasti vajaamiehisenä, sillä kokoonpanosta puuttuvat puolustaja Veli-Antti Leinonen sekä pitkäaikaispotilas Casper Santanen, loppukauden sivussa oleva Ville Hyvärinen sekä Anthony Guttig, Jevgeni Fofanov ja Tuomas Tolonen. Jussi Makkosen ja Clemens Unterwegerin pelaaminen ratkeaa vasta pelipäivän aikana. Haasteita kokoonpanoon tuovat lisäksi Arttu Heikkisen armeijakiireet, joiden vuoksi mies on vielä keskiviikkona sivussa.

SaPKon kokoonpano pysynee melko samanlaisena verrattuna Jokipojat-kamppailuun, riippuen siitä, jatkavatko HPK-lainat Ville Järveläinen, Ville-Veikko Eerola ja Robert Leino joukkueen riveissä.

Seuraa Heitä

Teemu Virtala #41 |

Keskushyökkääjä

Kauden alussa koko sarjan pistepörssiä dominoinut Virtala palaa kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen jälkeen. Onko heti SaPKo-puolustuksen riesana?

Santeri Lukka #3 |

Puolustaja

Pahimman loukkaantumissuman aikana laitahyökkääjänkin tontilla viilettäneen puolustajan kiekkovarmuus on selkeästi parantunut edelliskaudesta ja rightin puolustaja on käyttökelpoinen vaihtoehto esimerkiksi ylivoimalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle