Espoo United takaisin tositoimiin - Forsströmillä edessä paluu entiseen kotihalliin

MESTIS / Ennakko
Espoo United palaa kaukaloon keskiviikkona Talvisalossa.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Entisen SaPKo-kapteenin, Juuso Forsströmin, paluu Talvisaloon mestaruuden jälkeisenä kautena on yksi SaPKon ja Espoo Unitedin keskinäisen ottelun huomion kohteista. Samalla espoolaiset palaavat tositoimiin viikon tauon jälkeen.

Espoo United ei viime kaudella voittanut SaPKoa kertaakaan Talvisalossa. Pässipaidat pysyivät tuloksellisesti espoolaisten edellä niin runkosarjassa kuin välierissäkin ja pitivät illan otteluun vierasjoukkueena lähtevän Espoo Unitedin maalimäärät minimissä.

SaPKolla alla opetus sarjakärjeltä

SaPKon kolmen ottelun voittoputki katkesi sarjajohtaja KeuPan käsittelyssä lauantaina. Pässipaidat päästivät jo avauserässä neljä maalia peräjälkeen, kun keuruulaisten hyökkäyksellinen tulivoima ja SaPKon omat puolustuspelilliset virheet venyttivät lukemia.

Savonlinnalaiset eivät olleet pelillisesti KeuPaa tarpeeksi edellä kiriäkseen takaa-ajoasemaa umpeen. Joukkueiden kokonaislaukaisumäärä oli KeuPan hyväksi 40-38, mutta keuruulaiset laukoivat ykkössektorilta lähes kymmenen laukausta SaPKoa enemmän.

SaPKossa kauden alusta lähtien pelannut Oskari Siiki palasi alkuviikosta takaisin TPS:n vahvuuteen. Hyökkääjä pelasi pässipaidtoissa seitsemän ottelua tehoin 1+1.

Espoolaisten on lisättävä tehokkuuttaan

Espoo United palaa keskiviikkona tositoimiin viikon tauon jälkeen. Joukkue pelasi viimeksi Peliittoja vastaan, ja Jiri Veistolan kahden maalin ilta oli takaamassa espoolaisten 4−3-kotivoittoa. Espoo United on seitsemällä pisteellä sijalla yhdeksän, mutta joukkue on pelannut vain neljä ottelua. Ero pelattujen ottelujen määrässä toiseen joukkueeseen nähden venyy parhaimmillaan neljään otteluun, sillä muun muassa KeuPa on pelannut jo kahdeksan ottelua.

Veistola kantaa myös espoolaisten kultakypärää viidellä tehopisteellä. Joukkueen yhteensä 14 tehdystä maalista kuusi on Veistolan ja Olli Iisakan nimissä. Joukkueen maalilla Mika Norja on toistaiseksi aloittanut kaikki ottelut, eikä Nico Viksténille ole herunut vastuuta.

Espoolaiset ovat pitäneet laukaisumääränsä ottelua kohden säännöllisesti vähintään 50 laukauksessa. Varsinkin ykkössektorilla luotuja laukaisupaikkoja on ollut paljon kyseisiltä paikoilta tehtyihin maaleihin nähden, joten joukkueen olisi nostettava vielä yksi pykälä lisää tehokkuudessaan.

Seuraa Heitä

Kasper Elo #77 | RoKi

Hyökkääjä

Ottanut pelillisiä kehitysaskelia viime kauteen nähden. Hyökkääjä on hieman aiempaa luisteluvoimaisempi ja reagoi paremmin suunnanmuutoksiin.

Juuso Forsström #91 | SaPKo

Laitahyökkääjä

SaPKon viime kauden kapteeni palaa Talvisaloon Espoo Unitedin väreissä. Näkeekö myös kauden avausmaali päivänvalon entisen joukkueen kustannuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle