Rovaniemellä ensimmäinen kotivoitto kiikarissa

MESTIS / Ennakko
RoKin maalilla nähdään jo toinen SaiPa-kasvatti, kun Santeri Lipiäinen paikkaa loukkaantunutta Paavo Hölsää.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Vaikka RoKin Mestis-kausi on kestänyt jo kahdeksan ottelun verran, on joukkue päässyt esiintymään kotiyleisönsä edessä vain kahdesti häviten molemmat koitokset. Keskiviikkona nähdään sanooko kolmas kerta toden, kun Keupa HT saapuu vierailulle Lappi Areenalle.

Sarjanousijan mittapuulla pirteästi ensimmäiset ottelut pelannut RoKi on ehtinyt valahtaa sarjataulukossa jo hännänhuipuksi, kun viisi edellistä ottelua ovat lisänneet pistesaldoa vain yhdellä pisteellä. Pelillisesti joukkue on laittanut muutamia kärkijoukkueitakin ahtaalle, mutta voitot ovat jääneet vielä vähiin rovaniemeläisten tunnustellessa Mestiksen vauhtia.

Joukkueen urakan on tehnyt vaikeaksi useiden avainpelaajien loukkaantumiset. Maalivahtiosasto on hätää kärsimässä, kun Dusan Sidor on vielä pitkään sivussa ja Paavo Hölsä loukkaantui lauantaina SaPKoa vastaan. Joukkue onnistui hankkimaan viime hetkillä lainalle HIFK:ssa Nuorten Liigaa tällä kaudella pelanneen Santeri Lipiäisen, joka hyppää tolppien väliin jo keskiviikkona.

Hyökkäyksestä sivussa ovat olleet Juhani Tamminen, Mikko Väänänen, Janne Pietilä ja Tommi Siliämaa. Viikonlopun mittaisella lainapestillä pelannut Miikka Pitkänen palaa takaisin KalPaan, joten RoKi joutunee hakemaan paikkaajia 2. divisioonan yhteistyöseura RoKi Rebelsistä. RoKin aktiivinen pelitapa on erittäin kuluttava, joten loukkaantumisten riivaamana lappilaisten täytyy kiristää ruuvia vielä hieman normaalia kireämmälle mikäli mielivät päästä pisteille tulevissa otteluissa.

Vastoin ennakko-odotuksia maalintekovastuu on jakautunut tasaisesti laajalle rintamalle ja pisteiden makuun on päässyt jopa 21 pelaajaa. Joukkueen sisäisen pistepörssin kärkisijan jakavat kuudella tehopisteellä Henri Fomin sekä viime ottelut ykkösketjussa viilettänyt Harri Pälve.

KeuPa perustaa pelinsä tiiviiseen puolustustyöskentelyyn ja joukkue onkin kokenut kolmanneksi vähiten takaiskuja Mestiksessä. Maalinteossa Ville Niemisen luotsaama porukka on samalla viivalla RoKin kanssa punalampun välkyttyä yhdeksässä ottelussa 22 kertaa. Yhtäläisyyksiä löytyy myös pistepörssistä Riku Pitkäsen ja Eetu Koivistoisen taistellessa kultakypärästä kuudella pisteellä.

KeuPa on kotonaan hävinnyt tällä kaudella vain yhden ottelun, mutta vierasotteluiden tulokset ovat olleet täysin päinvastaisia. Viidestä kamppailusta saldona on neljä tappiota ja yksi jatkoaikavoitto Hermeksen vieraana. Kauden avannutta Jyväskylän visiittiä lukuunottamatta KeuPa on ollut kuitenkin hyvin otteluissa mukana pelaamalla valmentajansa näköistä taistelevaa jääkiekkoa.

Poissaoloista ja ketjukoostumusten elämisestä johtuen RoKin viisikkopelaaminen voi olla hakusessa ja sen seurauksena keskiviikkoisesta koitoksesta saa odottaa runsasmaalista ottelua. Avausmaalilla voi olla valtava merkitys, sillä RoKi on liian usein joutunut antautumaan ensimmäisenä ja takaa-ajo ei ole tuottanut toivottua lopputulosta. Mikäli tilanne onnistutaan kääntämään päinvastaiseksi, ollaan jo askeleen lähempänä ensimmäistä kotivoittoa.

Seuraa Heitä

Santeri Lipiäinen #74 | Ketterä

Maalivahti

RoKi sai viime hetkillä vahvistuksia takaiskuja kokeneelle maalivahtiosastolle, kun 20-vuotias Santeri Lipiäinen saapui joukkueeseen lainasopimuksella tiistaina. SaiPassa ja HIFK:ssa Nuorten Liigaa viime kaudet tahkonnut maalivahti saa oivan näyttöpaikan uhrautuvasti puolustavan joukkueen takalinjoilta.

Riku Pitkänen #27 |

Laitahyökkääjä

Kantaa joukkueen kultakypärää tehoin 3+3. KeuPa jäi viime ottelussa nollille SaPKoa vastaan, auttaako Pitkänen joukkueensa takaisin maalien makuun keskiviikkona?

» Lähetä palautetta toimitukselle