Jukurit hakee piste-ennätyksiä Pohjoisen kiertueelta - ensimmäinen pysähdys Rovaniemellä

MESTIS / Ennakko
Oula Palve on kuuden pisteen päässä Tero Forsellin nimissä olevasta piste-ennätyksestä.
RoKilla on perjantaina mahdollisuus nousta ainakin väliaikaisesti karsintaviivan yläpuolelle, kun Mikkelin Jukurit saapuu Lappi Areenalle. Suoran voiton tuomat kolme pistettä jättäisivät LeKin ja JYP-Akatemian yhden ottelun vähemmän pelanneina RoKin taakse, mutta voitto sarjakärjestä vaatii rovaniemeläisiltä täydellistä onnistumista.

Onnettarelta kaivataan apuja

RoKi kärsi keskiviikkona 2-3 -kotitappion Hermekselle. Lappilaisilla oli voiton avaimet käsissään, mutta heikko viimeistely käänsi pelin kokkolalaisille päätöserässä. 

Maalinteon tehottomuus on ollut kotijoukkueen suurin kompastuskivi kauden aikana. Hiukankin paremmalla viimeistelyllä joukkue olisi kääntänyt useat hyvin hallussa olleet ottelut voitoiksi, mutta kiekko ei ole uponnut verkkoon toivotulla tavalla. 

Kotijoukkueen päävalmentaja Petteri Hirvonen harmitteli keskiviikkona joukkueensa epäonnea maalintekotilanteissa. Illan pelissä kiekkojumalten suosiolle olisi käyttöä, sillä maalipaikkojen hyödyntämättä jättäminen ei kanna pitkälle vaarallista vierasta vastaan.

Runkosarja kunnialla loppuun

Jukurit käänsi keskiviikkona SaPKon vieraana 3-0 -tappioaseman 3-4 -jatkoaikavoitoksi huikealla loppukirillä. Savonlinnalaiset passivoituivat johtoasemassa ja Jukurit hyödynsi kiekonhallintansa tehokkaasti. 

Mikkeliläiset ovat varmistaneet jo runkosarjan voiton, mutta joukkueen asenteessa ei näy viitteitä pudotuspelien odottelusta. Lisälatauksen antaa varmasti mahdollisuus tehdä uusi runkosarjan piste-ennätys, sillä Jukureilla on neljä peliä aikaa kasata viisi pistettä ja jättää aikaisempi 112 pisteen ennätys historiaan.

Myös joukkueen kultakypärä Oula Palve on lähellä rikkoa maagisia rajoja, sillä yhden kauden tehopiste-ennätys on tällä hetkellä vain kuuden merkinnän päässä. Pisteitä miehelle on kertynyt tähän mennessä 29+36=65.

Keskinäiset ottelut Jukureiden hyväksi

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kauden aikana kolme kertaa, joista Jukurit on voittanut jokaisen kamppailun. Kotikaukalossaan mikkeliläiset päihittivät RoKin ensimmäisessä ottelussa selvin lukemin 8-1 ja toisessa tasainen vääntö kääntyi 4-1 voitoksi viimeisen erän aikana. 

Lappi Areenalla RoKi johti ottelua jo 4-2, mutta Jukurit takoi kolmannessa erässä seitsemän maalia RoKin nollaa vastaan ja lopputuloksena oli 4-9 -vierasvoitto.

Seuraa Heitä

Marco Zorec #4 | EHC Lustenau

Puolustaja

Itävaltalaisesta on tullut yksi RoKin alakerran kivijaloista tällä kaudella. Isokokoinen puolustaja luutii vahvasti takalinjoilla, mutta tuo myös hyökkäyspäähän apuja lujalla laukauksellaan.

Teemu Henritius #16 | Jokerit

Keskushyökkääjä

Pistepörssin kolmonen aloitti edellisellä Lapin reissulla Jukureiden takaa-ajon ja viimeisteli kultakypärä Palven tavoin hattutempun. Onko mies keskeisessä roolissa viimeisessäkin RoKi-kohtaamisessa?

» Lähetä palautetta toimitukselle