Vuoroin vieraissa - RoKi saisi kotivoitolla balsamia haavoille

MESTIS / Ennakko
Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Jokipojat otti 2−1-kotivoiton.
Voitokkaasti kautensa aloittanut Jokipojat matkaa Rovaniemelle RoKin vieraaksi. Aiempi kohtaaminen kauden alussa päättyi joensuulaisten kotivoittoon. Nyt RoKilla on tilaisuus tasata puntit omalla kotijäällä ja pyyhkäistä vieraskiertueen tappiot nurkkaan.

Kotijoukkue RoKi kävi edellisellä viikolla vieraspelikiertueella, josta tuloksena oli yksi voitto ja kaksi häviötä. Vieraskiertue alkoi hyvin, kun voitto irtosi hiukan yllättäen, mutta kuitenkin ansaitusti, sarjakärki KeuPasta lukemin 4−1. Tämän jälkeen vire hyytyi ja tuloksena selkeä 3−8-tappio TUTOlle perjantaina. Lauantaina tuli vuorostaan niukka tappio LeKille lukemin 4−5.

Rovaniemeläisten peli on ajoittain ollut hyvin energistä ja samaan aikaan rauhallista. Kiekkoa on kyetty siirtämään pelaajalta toiselle ilman suurempia ongelmia. Hyökkäyspeli on useimmiten kulkenut ja maalipaikkoja on saatu luotua kohtuullisen hyvissä määrin.

Ongelmaksi on viime otteluissa noussut tehottomuus maalipaikkojen hyödyntämisessä. Puolustuspelaamisessa näkyi jo välillä vahvaa oman pään pelaamista, mutta tasaisuus ottelusta toiseen tai edes ottelun sisällä ei ole vielä tarpeeksi usein onnistunut.

Jokipojilla vahva muuri

Joensuulaistet ovat pelanneet tähän mennessä kuusi ottelua, joka on kaksi vähemmän kuin RoKilla. Voittoja Jokipojat on napsinut hyvällä prosentilla, kun kuudesta ottelusta viisi on ollut voitokkaita. Ainoan tappion Jokipojat on kärsinyt KeuPalle. Edellisviikon keskiviikkona joensuulaiset nappasivat kotivoiton Ketterää vastaan lukemin 5−3 ja lauantaina kaatui Kiekko-Vantaa 4−1-vierasvoitolla.

Jokipoikien voitokkaassa kulussa avainasemassa on ollut kova taistelu ja erikoistilannepelaaminen. Erityisen tehokkaasti joukkue on pystynyt pelaamaan ylivoimat, mutta myös alivoimapelaaminen on sarjan parhainta, eikä joensuulaisten verkkoa ole alivoimalla heiluteltu kuin kaksi kertaa. Suuri kiitos Jokipoikien menestyksestä meneekin maalinsuulla seisovalle Jonathan Iilahdelle, jonka torjuntaprosentti ennen keskiviikon kierrosta on 93,75.

Vaikka joensuulaiset ovat pystyneet haalimaan voittoja itselleen, ei joukkueen voi sanoa olevan täysin vakuuttava hyökkäyspelissään. Maalintekotehokkuus on tällä hetkellä heikoimmasta päästä ja voitot ovat suuresti nojanneet siihen, että maaleja ei ole päästetty omiin. Joukkueella on ollut myös vaikeuksia pelata ehjää 60-minuuttista.

Maalivahti vai maalitykit?

Illan ottelussa vastakkain asettuvat jo kertaalleen kohdanneet joukkueet. Jokipojat on pisteiden valossa pelannut RoKia paremmin, mutta molemmat taiteilevat silti samanlaisten ongelmien kanssa. Maalinteko on ollut ajoittain vaikeaa, puolustus ei meinaa pysyä tiiviinä ja peli ailahtelee ottelun sisällä.

Ottelun aloitus tulee antamaan suuntaa pelille, mutta ei ratkaise lopputulosta. RoKin mahdollisuudet ovat hyökkäyksessä ja vahvassa liikkeessä, kun taas Jokipoikien valttikorttina on voittojen tuoman itsevarmuuden lisäksi taistelutahto, jolla joukkue on pystynyt kääntämään kankean lähdön voitoksi. Myös maalivahdeilla tulee kieltämättä olemaan iso rooli.

Seuraa Heitä

Jonathan Iilahti #34 | Sport

Maalivahti

Jokipoikien maalivahti on aloittanut kauden vakuuttavilla otteilla ja onkin tällä hetkellä Mestiksen maalivahtitilaston selkeä ykkönen.

Jarkko Harjula #17 | RoKi

Hyökkääjä

Harjoitusotteluissa loistanut hyökkäjää oli alkukaudesta pimennossa, mutta on viime otteluissa löytänyt jälleen isomman vaihteen ja tulosta on syntynyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle