Peliitat päättää runkosarjaurakan - palaako SaPKo voittojen tielle?

MESTIS / Ennakko
Vääntääkö SaPKo voittoon runkosarjan viimeisessä vieraspelissään?
Kuva © Antti Varonen
Edellisen kerran keväällä 2013 Mestiksen pudotuspeleissä pelannut Peliitat sekä runkosarjan voiton ottava SaPKo iskevät yhteen perjantaina Heinolassa joukkueiden kauden neljännessä kohtaamisessa. Voitot ovat pässipaidoille 2-1.

Heinolalaismiehistön osalta 50 ottelun runkosarjaurakka päättyy perjantaina, SaPKo puolestaan pelaa vielä lauantaina KeuPa HT:n isäntänä.

Vuoristorata johti pudotuspeleihin

Peliitoilla on takanaan varsin värikäs ja ailahtelevainen, mutta lopulta menestyksekäs taival runkosarjassa. Menestykseen nähden Peliittojen päästettyjen maalien lukema 159 on varsin erikoinen tilastokummajainen. Kyseinen määrä on nimittäin enemmän kuin millään muulla joukkueella. Toisaalta 150 tehtyä täysosumaa on neljänneksi eniten runkosarjassa.

Upeasta pudotuspelipaikasta huolimatta Peliitat kaipaa SaPKoa vastaan sekä myös pudotuspeleissä tasaisuutta, jota runkosarjassa puuttui. Heinolalaisten suurin kompastuskivi näyttää olevan viisikkopuolustaminen ja maalivahtipelaaminen, kuten päästettyjen maalien lukumäärästäkin voi päätellä.

Valtteri Parikan keskiviikkoinen paluu Peliittojen puolustuslinjoille tuonee alakertaan kaivattua tasaisuutta.

SaPKolla aikaa punoa juonet kuntoon

Runkosarjassa kolmanneksi rynnistävä K-Vantaa katkaisi keskiviikkona SaPKon yhdeksän ottelun voittoputken jatkoajalla. Tappiosta huolimatta savonlinnalaiset saivat myös ilonaiheita, sillä kassari Juhana Aho palasi loukkaantumisen jäljiltä maalille varsin haastavassa pelissä.

Itse ottelussa SaPKo oli niskan päällä pitkälti nerokkaiden hyökkäystensä ansiosta. Tasaisen hyvän paineen ansiosta SaPKo nousikin päätöserässä vielä tasoihin ilman maalivahtia.

Savonlinnalaisten pelejä ei liiemmin kannata katsoa taaksepäin, sillä pässipaidat pelaavat nyt ilman panosta. Pistemenetyksillä ei sinänsä ole merkitystä, toisaalta nyt joukkue pystyy viilaamaan pelillistä kuntoaan ja tarkkailemaan samalla mahdollista puolivälierävastustajaa.

Suuri tekijä pisteiden jaon kannalta tulee olemaan lataus ja ottelun alkuvaiheet. SaPKolla ei ole sen kummempiin ihmetekoihin välttämätöntä tarvetta pisteitä tuijottamalla, Peliitat puolestaan pelaa vielä runkosarjan viidennestä sijasta.

Seuraa Heitä

Valtteri Parikka #79 | KalPa

Puolustaja

Hyökkäyspäässäkin hyviä otteita väläytellyt pakki on suuressa roolissa Peliittojen rosterissa loppukauden aikana. Parikalta odotetaan suunnan näyttämistä niin hyökkäysten käynnistämisessä, tukemisessa kuin vankassa puolustamisessakin.

Toni Henttonen #12 |

Laitahyökkääjä

SaPKo-kasvatti ja laitahyökkääjä vääntää kaksinkamppailuissa taukoamatta ja tekee tärkeitä maaleja. Koheneeko taso kevättä kohden?

» Lähetä palautetta toimitukselle