Pikkukaupunkien taistoa perjantaitivolissa

MESTIS / Ennakko
Saako Peliittojen puolustus pidetytä LeKin taiturit aisoissa?
Kuva © Kiia Aha kiia.aha@jatkoaika.com
Heinolan jäähallissa nähdään perjantaina keskiviikon tappioista varmasti sisuuntuneet joukkueet. Leki ja Peliitat kohtaavat viidettä kertaa tällä kaudella, ja illan isännillä onkin mielessään ensimmäinen voitto lempääläläisistä.

Joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran marraskuun lopussa. Tämän on Mestiksen nykyisellä joukkuemäärällä jopa harvinaisen pitkä kohtaamisten väli. Kokoonpanoissa on tapahtunut paljon muutoksia sitten edellisen kohtaamisen. Vastakkain asettuvat joukkueet purjehtivat myös hyvin erilaisten tuulien vietävinä.

Synkkää tammikuun loppua

Peliitat aloitti vuoden pirteästi voittamalla monta tärkeää ottelua. Viimeiset viisi ottelua on joukkue kuitenkin hävinnyt, ja syitä tappioihin on monia. Omat virheet ovat antaneet vastustajalle liian monta kertaa hyviä maalintekopaikkoja.Kotijoukkue on myös kärsinyt paljon loukkaantumisista.

Pienellä pelaajabudjetilla operoiva organisaatio on pystynyt paikkaamaan tilannetta yllättävän hyvin ja yhteistyö Lahden Pelicansin kanssa on ollut toimivaa. Pelaajia on tällä kaudella liikuteltu molempiin suuntiin. Peliitat on pystynyt tekemään myös hankintoja.

Tästä hyvänä esimerkkinä ovat puolustaja Ville-Veikko Eerola ja hyökkääjä Henri Ruotsalainen. Uusilla pelaajilla kestää toki hetken asettua rooliinsa, ja onnistumiset ovat vielä antaneet odottaa itseään näiden pelaajien kohdalla.

Jäähyt ovat myös useasti sotkeneet peliittapakan. Jäähyjä on kertynyt eniten koko sarjassa, ja ainakin keskiviikon TUTO-pelin perusteella niitä on jaeltu Peliitoille myös melko kevein perustein. Oli asian laita miten hyvänsä, on jäähyjä joka tapauksessa aivan liian paljon.

Leki porskuttaa kohti pudotuspelejä

Lempääläläiset ovat pelanneet tasaisen kauden. LeKi ei missään vaiheessa ole päästänyt pakkaansa romahtamaan, ja tästä menee iso kiitos valmennukselle. Joukkue on myös saanut hyviä vahvistuksia ja onkin kärsinyt niiden siivittämänä alkuvuonna vain kaksi kertaa tappion varsinaisella peliajalla.

Roope Rannan liittyminen joukkueen vahvuuteen ei varmasti ainakaan vähennä LeKin mahdollisuuksia loppukaudella.

Maalivahtipeli on ollut Lekin voittojen tae useammin kuin kerran. Dominik Hrachovina ja Aaro Peltonen ovat erinomaisia kassareita Mestistasolle, ja ovat myös paikkansa täyttäneet. Molempien torjuntaprosentti on reilusti yli 91.

Maaleja LeKi on pystynyt tekemään yhteensä 121, niistä suurimman osan ovat verkkoon lätkytelleet Markus Jokinen ja Toni Kallela.

Lopputulos on kysymysmerkki

Peliittojen hyvän pelin suuri kysymysmerkki on pelistä toiseen ollut maaliteko. Mikäli joukkue onnistuu maalinteossa ja saa hengen päälle, on se vaikea voitettava kenelle tahansa.Jos taas maalinteko tökkii, ei kotijoukkueella ole tavallisesti ollut paljonkaan sanottavaa lopputulokseen.

Paljon riippuu myös peliittavahti Antti Rautiolan vireestä. Torjuntaprosentti on Rautiolalla tällä hetkellä 88,84, mutta otteet ovat olleet kevätkaudella huomattavasti paremmat kuin syksyllä.

Mikäli LeKi onnistuu ottelun alkupuolella maalipaikoissaan ja maalivahtipelissään, nähdään Heinolassa pisteiden ryöstö lempääläläisittäin.

Mikäli taas Peliitat onnistuu puolustuspelissä ja maalinteossa, ei kotijoukkueella pitäisi olla hädän päivää.

Seuraa Heitä

Sami Holappa #10 | Kalix

Laitahyökkääjä

Ex-peliitta on pelannut hyvän kauden LeKissä. Pelaaja jonka taistelu on hienoa katsottavaa!

Ville-Veikko Väkeväinen #17 | JHT

Puolustaja

Peliittasydän joka sykkii usein vahvasti myös hyökkäyspäässä. Pientä ailahtelua otteissa, mutta jos paikka tulee niin laukaus lähtee komeasti!

» Lähetä palautetta toimitukselle