Panoksena Kymijoen valtikka

MESTIS / Ennakko
Santtu Huhtala eksytti viime ottelussa apinan harteiltaan.
Kuva © Miikka Mikkola
Kuluvan kauden kolmas Kymijoen derby nähdään tällä kertaa Heinolan keskiviikkoillassa. Edelliset kaksi ovat menneet KooKoon nimiin selvin lukemin, mutta sanooko kolmas kerta toden Peliitoille?

KooKoo ja Peliitat ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana toisensa kahdesti, kerran Heinolassa ja kerran Kouvolassa. Molemmilla kerroilla Kouvolan oranssimustat ovat vieneet täyden pistepotin mukanaan.

Vieraileva KooKoo katkaisi oman kahden ottelun tappioputkensa viime lauantaina erittäin maukkaalla tavalla. Sarjan piikkipaikalla majaileva Vaasan Sport kaatui KooKoon kotijäällä viihdyttävän ottelun päätteeksi lukemin 6−3.

Erityiseksi ilonaiheeksi joukkueelle nousi Santtu Huhtalan maali. Osuma oli vain yksi kuuden joukossa, mutta Huhtalan kohdalla se merkitsi erittäin pitkän maalittoman putken katkeamista. Nuori hyökkääjä iski viime Heinolan reissulla hattutempun, joten peliittapuolustuksen tulee ehdottomasti olla varuillaan tämän kiekkotaiturin kanssa.

KooKoon sairastupaa miehittävät edelleen Nico Lehto, Lasse Lappalainen, Niklas Sirén ja maalivahti Mikko Rämö. Illan ottelusta on sivussa myös sairaana oleva maalivahti Kristian Järvinen, minkä seurauksena yhden ottelun mittaiselle lainalle saapuu SaiPasta Andreas Bernard.

Täysi pistepotti vihdoinkin Heinolaan?

Kotijoukkue Peliittojen viidestä edellisestä ottelusta on vain yksi päättynyt varsinaisen peliajan tappioon. Tällä on kuitenkin varjopuolensa, sillä kolmen pisteen voittojakin on kertynyt vain yksi. Jatkoajalle heinolalaiset ovat siis venyttäneet pelin kolmesti, joista saldona on yksi voitto ja kaksi häviötä.

Viime peleissä myös Peliittojen puolustus on alkanut toimia ja omiin on kolissut aiempaa vähemmän. Maalivahti Antti Rautiola palasi Pelicansista tositoimiin viime viikolla ja oli viikonlopun molemmissa peleissä lähes ilmiömäinen.

Aki Nurminen teki lauantaina paluun kaukaloon, minkä johdosta heinolalaisten puolustustilanne helpottui oleellisesti. Pelicansissa on puolustuksessa terve tilanne, joten apua herunee myös Lahden suunnalta.

Nuorten maailmanmestari Ville Leskinen palaa Kärpistä taas lainalle Heinolaan. Leskinen on kuulunut pelaamissaan otteluissa ehdottomasti joukkueen parhaisiin hyökkääjiin ja tuo tullessaan lisävariaatioita ylivoimaan.

Poissa kotijoukkueelta ovat Marko Rairama ja Jaakko Lehtonen, joista Lehtosen kausi on näillä näkymin ohitse.

Seuraa Heitä

Ville Leskinen #12 | KooKoo

Laitahyökkääjä

Maailmanmestarille on tarjolla suuri rooli peliittahyökkäyksessä. Oululaisella on tälle tasolle poikkeuksellisen hyvä pelisilmä ja pystyy mainiosti järjestämään ketjukavereilleen maalipaikkoja.

Santtu Huhtala #76 |

Keskushyökkääjä

Sai karkoitettua gorillan selästään viime viikolla päättämällä pitkän kuivan kauden. Paukuttaako Heinolan verkkoja jälleen hattujen arvoisesti?

» Lähetä palautetta toimitukselle