Onko Peliittojen hyökkäyspelistä vastusta tulivoimaista KeuPaa vastaan?

MESTIS / Ennakko
Ilari Metsolan johtama peliittapuolustus joutuu kovaan testiin.
Kuva © Timo Savela
Rohkealla hyökkäyspelillä kauteen lähtenyt Peliitat on kotijäällään kovan paikan edessä. Vastaan asettuu puhtaalla pelillä sarjaa johtava KeuPa, jonka neljän ottelun maaliero on murskaava 23-9.

Keuruulainen KeuPa HT on aloittanut kautensa todella väkevästi. KeuPa johtaa sarjaa neljän pelatun ottelun jälkeen. Joukkueelle lauantain peli on jo kolmas viikon sisään, mutta alla olevat voitot ja sarjan alussa vielä täynnä olevat energiavarastot pitävät huolen, ettei joukkue jää luistelussa perjantain kierroksella huilanneen kotijoukkueen jalkoihin.

KeuPan viikko lähti käyntiin keskiviikkona Turusta, missä jalkoihin jäi TUTO. Perjantaina KeuPa peittosi kotijäällään Joensuun Jokipojat maalein 5-1. Jesse Pelamo, Riku Tiainen ja Miro-Pekka Saarelainen miehittävät Mestiksen pistepörssin kärkikolmikon.

Markus Jokinen on pörssin viitonen K-Vantaan Juuso Perttilän kiilattua keuruulaiskvartetin väliin. KeuPan peli rullaa tällä hetkellä kaikilla osa-alueilla, ja tällä hetkellä näyttää siltä, ettei keuruulaisia pysäytä mikään.

Peliitat lähti kauteen maalit mielessään. Hyökkäävään pelityyliin on satsattu toden teolla, ja kolmessa ensimmäisessä ottelussa Peliitoilta onkin nähty aktiivista hyökkäyspään pelaamista. Kolmesta pelatusta ottelusta heinolalaiset ovat voittaneet yhden. Keskiviikkona Peliitat vieraili Joensuussa, missä avauserässä 3-1-johtoon karannut kotijoukkue voitti ottelun lopulta 5-3.

Hyökkäyspäässä tehot ovat kuitenkin jääneet Kokkolassa tullutta onnistumista lukuun ottamatta hieman vajaaksi. Maalilla Sami Väliharju on hieman ailahdellut, joten kohtuullisen hyvin onnistunut Joonas Harald on kohentanut asemiaan aloittavan maalivahdin paikasta taistellessa.

Peliitoista ovat alkukaudella loistaneet erityisesti hyökkääjät Severi Lahtinen ja Niko Kivelä. Myös Kalle Moisio panos on ollut hyökkäyspäässä vahva. Mikäli Peliitat jatkaa rohkeaa hurlumhei-pelaamistaan, on hyökkääjien kyettävä onnistumaan aiempaa paremmalla prosentilla, sillä aukenevista vastaiskupaikoistaan KeuPa kykenee rankaisemaan tehokkaasti.

Seuraa Heitä

Riku Tiainen #18 | K-Vantaa

Hyökkääjä

Raamikas Diskos-kasvatti iski eilen voittomaalin Jokipojat-ottelussa. Neljään peliin komeat 4+3-tehot. Kasvaako maalitili korkoa Heinolassa?

Alex Lindroos #34 | JYP

Puolustaja

JYP-laina Lindroos on heinolalaisten takalinjan tuki ja turva. Pelaa hyvin niin kiekollisena kuin ilman pelivälinettäkin. Erottuu jäältä jo pitkänhuiskealla olemuksellaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle