Nousukuntoiset vääntävät Heinolassa isoista pisteistä

MESTIS / Ennakko
Pommittavatko Christian Silfver ja kumppanit Hokin jäähän? (Arkistokuva)
Kuva © Kiia Aha
Mestiksessä jo kahdeksanneksi noussut Peliitat isännöi lauantaina Hokkia Heinolassa. Kajaanilaisnippu miehittää sarjataulukossa yhdeksättä sijaa tasapisteissä Peliittojen kanssa. Illan kotijoukkue tosin on pelannut peräti neljä ottelua kajaanilaisia vähemmän.

Kohtaaminen on joukkueille kauden toinen. Ensimmäisen Peliitat vei Kajaanissa syyskuussa selvin 0-3-numeroin.

Pienen kaupungin iso joukkue heräilemässä

Peliitat on hankalan alkukauden jälkeen yltynyt jopa ilmiömäiseen lyöntiin. Neljän ottelun voittoputki on pitkälti puolustus- ja maalivahtipelin ansiosta. Torstaina Pelicansin maalille vaihdettu Joona Voutilainen oli keskiviikkona heinolalaisten maalilla muurin veroinen torjuen kaiken mahdollisen JYP-Akatemiaa vastaan.

Neljässä edellisessä pelissä Peliittojen maaliero näyttää lukemaa 15-7. Joukkue on saanut yksinkertaisen ja suoraviivaisen hyökkäyspelaamisen ansiosta hanojaan auki toden teolla. Yksilötasolla esille on erityisesti pompannut näppärän oloinen Jaakko Lantta, joka tulee olemaan ilonaihe Peliitoille tällä kaudella niin numeroiden kuin pelillistenkin faktojen valossa.

Ylivoimapelaaminen Marko Tuomaisen suojateilla on tökkinyt pahasti, sillä voittoputken aikana Peliitat on pystynyt toimittamaan pikkumustan nuottaan ylivoimalla ainoastaan kolmesti. Toisaalta se ei ole kuumassa kunnossa olevaa heinolalaislaumaa horjuttanut millään lailla viime viikkojen aikana.

Hokin syksy haasteita täynnä

Kajaanin Hokin kausi Mestiksessä on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Sarjataulukon yhdeksäs sija ja viisi voittoa 14 kamppailusta eivät ole sitä, mitä yhdeltä ennakkosuosikilta odotettiin ennen sesongin alkua.

Viime aikoina Hokin vaikeudet ovat pyörineet viimeistelyn sekä heikkojen avauserien ympärillä, ja perjantain tappiollisessa K-Vantaa-ottelussa kajaanilaiset olivatkin alussa K-Vantaata potkun perässä. Häviön myötä kajaanilaislauma on edelleen ilman vierasvoittoa tämän kauden Mestiksessä.

Kaikkiaan pelaaminen on peli peliltä mennyt eteenpäin, ja Hokki tulee vielä heräämään aiempina kausina nähdylle tasolle viimeaikaisten otteiden perusteella.

Kajaanilaisten rosterista pois lienee ovat pitkäaikaispotilaiden Teemu Hutun, Timo Hiltusen, Anton Ollikaisen ja Joni Piipposen lisäksi Niklas Näppi sekä maalivahti Sami Väliharju. Myös Hokin ykkössentteri Markus Korkiakoski on sivussa pelikiellon takia.

Seuraa Heitä

Ville-Matti Koponen #7 |

Keskushyökkääjä

Kippari syö, blokkaa ja jakaa kiekkoa. Vaikka Peliitat-kapteenin maalitili on vielä avaamatta, on Kiekkoreippaan kasvatti joukkueelle kultaakin kalliimpi. Koponen näyttää tekemisellään esimerkkiä joukkuekavereille illasta toiseen tukalammassakin paikassa.

Christoffer Seppelin #21 | Hokki

Vasen laitahyökkääjä

Vaasalaislähtöinen hyökkääjä on profiloitunut haalariosaston mieheksi, mutta ollut kuluvalla kaudella oivassa maalivireessä. Sport-kasvatti keräsi Vantaalla tehot 1+1, jonka ansiosta hänet nostettiin kolmannessa erässä ykköshyökkäysketjuun asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle