Ajaako tehottomuus linnapaidat karsintasarjaan? - Heinolassa pakkovoiton paikka

MESTIS / Ennakko
Markus Korkiakosken johtama ykköskenttä oli Hokin paras koostumus Lempäälässä.
Kuva © Jarno Hietanen
Lempäälästä Heinolaan matkustava Hokki on erittäin tiukan paikan edessä, sillä joukkue on vajonnut jälleen karsintaviivan alapuolelle. Kajaanilaiset tarvitsevat siis todella kipeästi pisteitä kotiin viemiseksi.

Peliitat ei luovuttanut helpolla Savonlinnassa sarjakärkeä vastaan

Heinolalaiset vierailivat perjantaina sarjakärki SaPKon kotiluolassa Talvisalossa. Reissu oli erittäin onnistunut, vaikka joukkue ei onnistunut yhtä pistettä enempää mukaansa ottamaan.

Marko Tuomaisen valmennettavat olivat erittäin virkeitä heti ottelun ensiminuuteilta lähtien, ja he onnistuivat myös hyvin riisumaan pässipaidat tuhoisimmista aseistaan. Jatkoajalle venynyt kamppailu päättyi kuitenkin SaPKon tehohyökkääjä Teemu Lepauksen taidokkaaseen viimeistelyyn.

Peliittojen ehdoton ykköspelaaja oli peräti 34 minuuttia takalinjoilla häärinyt Christian Silfver, joka onnistui tasoittamaan ottelun viimeisen erän loppupuolella. HIFK-kasvatti on pelannut tällä kaudella 47 ottelua tehoilla 11+25=36.

Linnapaidat tarvitsevat pisteitä karsintojen välttämiseksi

Hokin perjantain reissu Lempäälään jäi erittäin mollivoittoiseksi, sillä kajaanilaiset olivat tehottomia ykköskenttää lukuunottamatta, joka onnistui luomaan parhaiten painetta LeKi-päätyyn. Ensimmäinen isäntäjoukkueen maaleista meni hieman Sami Väliharjun piikkiin, mutta nuori kärppävahti on esiintynyt tällä kaudella muuten edukseen.

Linnapaidat ovat tällä hetkellä karsintaviivan alapuolella, pisteen päässä JYP-Akatemiasta, joka on pelannut yhden ottelun Hokkia vähemmän. Kajaanilaisilla oli Lempäälässä pari hyökkääjää katsomossa, joten siellä tulleet pienet takaiskut eivät haittaa suuremmin linnapaitojen pelaamista.

— Muutama pieni kolhu tuli tämän illan aikana. Katsotaan mitä tuo yö kertoo, onko siellä sellaisia vammoja että ei pysty pelaamaan. Miehiä on kuitenkin, (Oscar) Leppänen ja (Riku) Korhonen ovat hyökkääjiä, jotka eivät tänään pelanneet ja jotka voidaan ottaa kokoonpanoon, Hokki-valmentaja Jari Laukkanen kommentoi LeKi-ottelun jälkeen perjantain koitosta.

Aiemmat kohtaamiset

Tällä kaudella kaksikko on kohdannut kolme kertaa, joista Peliitat on voittanut kaksi ja Hokki yhden.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli Vimpelinlaaksossa, jolloin vieraat voittivat puhtaasti 3-0, toinen otanta oli Heinolassa 2-1 ja kolmas oli jälleen Kajaanissa, jolloin loppulukemat olivat 3-1 Hokille.

Seuraa Heitä

Tuukka Rajamäki #24 |

Keskushyökkääjä

Kiekkoreippaan ja Pelicansin kasvatti on iskenyt joukkueiden edellisissä kohtaamisissa kaksi maalia, joten hän on joukkueen kultakypäränä varteenotettava ratkaisija.

Markus Korkiakoski #16 |

Laitahyökkääjä

Kärppäkasvatin johtama linnapaitojen ykköskenttä oli ainoa, joka onnistui luomaan painetta isäntien päätyyn.

» Lähetä palautetta toimitukselle