FPS kyläilemään HeKin kotiluolaan

MESTIS / Ennakko
Lauantaina Heinolassa kohtaavat HeKi ja FPS aloittivat keskinäiset vääntönsä jo harjoituskaudella, jolloin kumpikin leikitteli nimiinsä helpot kotivoitot. Kaksi käytyä sarjakohtaamista ovat olleet jo totisempia vääntöjä. Saldona myös niistä on ollut kotipisteet molemmille, mutta vain maalin erolla jännittävissä peleissä, joissa kummassakin todella taisteltiin täydet 60 minuuttia voitosta. Kuinka kova taistelu on odotettavissa tällä kertaa?

FPS joutui tällä viikolla tuttuun puuhaan eli maalivahdin etsintään, kun keuhkoputkentulehdusta poteva Juho Santanen ei ole ollut pelikykyinen. Tilalle joukkue sai marraskuussa Salamoiden paidassa ensimmäiset kannuksensa Mestiksessä hankkineen Mika Korhosen. Viidestä päästetystä maalista huolimatta Korhonen oli 4-5 tappioon päättyneessä taistossa KOO-VEEta vastaan joukkueensa parhaimmistoa eikä voinut takaiskumaaleille mitään vastustajan päästessä iskemään osumansa vapaista paikoista.

FPS sai Toni Vähämäen tultua joukkueeseen taas vähimmäisvaatimuksena olevat kuusi puolustajaa pelaavaan kokoonpanoon. Puolustajien kuormitus on pysynyt kovana ja FPS:n kaltaiselle yleensä altavastaajana otteluihin lähtevälle joukkueelle olisi tärkeää, että kaikki pakit onnistuisivat samanaikaisesti. Ykköspari Anssi Rantanen - Tommi Heinonen oli edellispelissä hyvä mutta heidän takanaan esitykset olivat epätasaisempia.

Forssalaiset pystyivät Hokki-peliin nähden lisäämään torstain maalimääräänsä vain yhdellä, mutta Kajaanilaisia vastaan vain 32 kertaa laukonut joukkue pommitti kiekkoa KOO-VEE-pelissä jo 61 kertaa. Noista laukauksista tosin lähes puolet suuntautui maalista ohi, mutta ainakin tilaisuuksia joukkueella riitti ja paremman viimeistelytehokkuuden perään jäikin paljon jossittelemista.

HeKin perjantai-illassa jääpallolukemat

Jos oli kaksi viikkoa sitten TV-kameroiden loisteessa HeKin peli tiivistä ja kurinalaista niin kaikkea muuta voi sanoa joukkueen toisesta esiintymisestä Urheilukanavalla, sillä KooKoo vei paikallisottelun nimiinsä hämmentävällä tuloksella 9-6. HeKi kylläkin johti peliä 1-3 toisen erän alussa tulleella maalilla, mutta oli sen jälkeen täysin yössä, vaikka nousi johtoaseman jo kerran ryssittyään vielä kerran etulyöntiasemaan KooKoon Mikko Liukkosen tarjoaman mahtiylivoiman aikana.

Ottelun kolmannessa erässä HeKille tuli lunta, vai pitäisikö näinä aikoina sanoa vesisadetta tupaan peräti viiden takaiskumaalin verran. Varsinkin supermaalivahti Janne Kurikan pelihuumori näytti olevan hukassa ja päätöserässä mies näytti osuvan huomattavasti helpommin vastustajiin, kuin kiekkoon, joka sujahti kerta toisensa jälkeen längistä läpi maaliverkkoon.

Kurikan kokeman pöllytyksen jälkeen ei olisi mikään ihme, jos HeKi-valmennus asettaisi FPS:aa vastaan maalille enimmäkseen luukun aukojana toimineen Mikko Kapasen, jonka neljä täyttä tai vähemmän täyttä pelattua ottelua kattanut Mestis-kausi on ollut kuin elämä pienoiskoossa – todellista vuoristorataa.

Poissaolleita pelaajia takaisin kokoonpanoon saanut HeKi koki KooKoota vastaan kovan takaiskun, kun viime aikojen tehopelaaja Ville Väkeväinen jätti kaukalon olkapään tienoille tulleen vamman vuoksi otettuaan vastaan KooKoo-hyökkääjä Eemeli Koskelaisen kovan ja sääntöjenvastaisen taklauksen. Etunimikaima Ville-Matti Koponen taas oli perjantaina sivussa siirtoajan karenssin vuoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle