Pureeko oma koira Peliittoja Heinolassa?

MESTIS / Ennakko
Peliitat yrittää huudattaa kotiyleisöään kevätkauden avauksessa. (Arkistokuva)
Peliitat ja Espoo United palaavat joulupatojen äärestä Mestis-kaukaloihin keskiviikkona Heinolassa joukkueiden historian toisessa keskinäisessä kohtaamisessa. Heinolalaislauma voitti syksyn kummatkin kamppailut, ensimmäisen pelin harjoituskaudella ja toisen sarjassa.

Yksilötasolla mielenkiintoinen nimi löytyy Espoo Unitedin maalilta, kun joukkue hommasi joulutauon aikana rosteriinsa juurikin Heinolasta Joonas Haraldin.

Jatkuuko Peliittojen energinen iskukyky myös kevätkaudella?

Peliittojen syksy sujui päävalmentaja Marko Tuomaisen johdolla hienosti. Sarjaseiskan vahvuus oli mainio viisikkopuolustaminen sekä energinen pelitapa. Maalintekeminen puolestaan vaatii vielä tehokkutta, vaikka paikkoja Peliitat saikin luotua.

− Luisteluvoima, aktiivisuus ja viisikkopuolustaminen. Yhdessä tehdään kaikki, hyökkääminen ja puolustaminen, Tuomainen listaa joukkueensa vahvuuksia.

− Maalinteossa ja tehokkuudessa on parantamisen varaa. Hyokkäyspelissä luodaan paikkoja, joista tarvittavat maalit tehdään, mutta niissä pitää olla vielä tehokkaampi.

Maalivahdit Harald sekä Lassi Yrjölä siirtyivät muualle ennen joulua, Timo Niemi puolestaan saapui Peliittoihin. Kiekkokiertolaisen alku Heinolassa oli vertaansa vailla, sillä 24-vuotias kassari nollasi JYP-Akatemian ja torjui RoKista 4−2-voiton kummallisessa ottelussa Vierumäellä.

Myös kevätkauden alla Peliittojen leirissä näyttää lupaavalta. Joulutauolta joukkue palasi kaukaloon hyvällä ilmeellä.

− Treenattiin alkuviikosta ja sitten oli pitkä vapaa. Illalla hyvä treeni, pelaajat ovat pitäneet itsestään hyvää huolta. Hyvällä energialla tuli joukkue, Tuomainen kehaisi eilen tiistaina.

Alkaako Espoo Unitedin kiri?

Espoo Unitedin kausi on ollut odotettua haastavampi. Seitsemästä edellisestä pelistä vain pisteen kerännyt sarjatulokas on taulukossa 12:s. Viimeisissä taisteluissa ennen joulua joukkue loi paikkoja, mutta maalit jäivät turhan vähiin.

Puolustaminen on myös yskähdellyt, vaikka espoolaisten alivoimapeli on toiminut hyvin. Hankalassa tilanteessa olevalle joukkuelle tauko tuli loistopaikkaan, sillä nyt jos koskaan on kirin aika alkaa kohti pudotuspelejä. 12 pisteen päässä häämöttävän kahdeksannen sijan metsätys pääsee vauhtiin todennäköisesti kiihkeässä taistelussa.

− Tosi hyvään saumaan tuli tauko meidän kannalta, kun oli heikompi jakso päällä. Nyt saatiin lisää virtaa tauosta ja saatiin samalla nollattua vähän tilannetta. Nyt aloitetaan taas kova työ ja vähän uusia juttuja tulee mukaan meidän peliin, Jiri Veistola tuumaa joukkueen nettisivuilla.

− Varmasti kovatempoinen ottelu tulossa. Peliitat pelaa erittäin kovaa ja siellä on vaativat valmentajat penkin takana, joten luvassa on jälleen yksi erittäin tiukka vääntö, Veistola jatkaa.

Sarjatulokasta ei pidä lytätä suonsilmäkkeeseen. Loka-marraskuun vahvan jakson aikana joukkue otti kahdeksasta pelistä kuusi voittoa, joten osaamista espoolaisleiristä löytyy. Jos tehokkuus sekä ylivoimapelaaminen parantuvat, on Peliitoilla edessään tiukka ilta.

Seuraa Heitä

Timo Niemi #1 |

Maalivahti

Peliittojen uusi kasvo torjui joulun alla tappioputken poikki idioottivarman ja ennakkoluulottoman vireen ansiosta. Niemi tulee torjuessaan olemaan iso pala Peliittoja keväällä, sillä vuorenvarma työskentely lyö luonnollisesti luottoa kenttäpelaajiin.

Joonas Harald #50 |

Maalivahti

Heinolassa kautensa avannut torjuja pukee ensimmäistä kertaa Espoo Unitedin sotisovan päälle tutuissa maisemissa. Pystyykö reilun 90 prosentin varmuudella pikkumustia torjunut veskari herättämään panoksellaan espoolaislaumaa taisteluun kohti pudotuspelejä?

» Lähetä palautetta toimitukselle