Nopea liike vastaan vahva puolustus - LeKille vieraita pohjoisesta

MESTIS / Ennakko
Viime kohtaaminen Lempäälässä päättyi kotijoukkue LeKin 7-1-voittoon.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Vuoden vaihteen jälkeen nousujohteisesti pelanneet LeKi ja RoKi kohtaavat Lempäälässä kolmannen kerran kuluvalla kaudella.

Lempääläisten ja rovaniemeläisten aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet kotijoukkueen voittoon, joten keskinäiset kohtaamiset ovat joukkueiden kesken tasan. Illan ottelusta odotetaan tasavahvaa taistelua joukkueiden ollessa samankaltaisia pelillisesti.

LeKi sijaitsee tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksantena. Se on myös sija, johon RoKi hamuaa kahdenneltatoista sijaltaan.

− Lauantain peli LeKiä vastaan on tärkeä meille, meidän pitää päästä kahdeksan joukkoon, ja voittoa lähdetään hakemaan, tuumasi RoKin Mika Huhtasalo.

Vahva puolustus

LeKin edelliset kuusi ottelua ovat päättyneet neljä kertaa lempääläisten voiton juhliin. Keskiviikkona LeKi haki niukan 2-1-voiton Jyväskylästä JYP-Akatemiasta. Perjantaina lempääläiset kokivat selkeän 0-4-tappion sarjakärki SaPKon käsittelyssä.

Viime aikoina LeKin peli on kulkiessaan ollut vahvaa tekemistä jokaisella osa-alueella. Perjantain ottelussa kiekollisessa pelaamisessa oli selkeitä puutteita, eikä LeKi päässyt peliin mukaan kunnolla missään vaiheessa.

Vahvuutena joukkueella on leveä hyökkäysrintama, kun ratkaisijoita löytyy useita. Myös vahva puolustuspelaaminen on ollut lempääläisten hyvien tulosten takana. Ajoittaisia vaikeuksia on kuitenkin aiheuttanut oman alueen sulkeminen maalipaikoilta.

− Lempäälässä on pieni kaukalo, ja LeKi tulee kovaa. He myös puolustaa hyvin, joten meidän pitää pelata nopeaa kiekkoa ja iskeä vastahyökkäyksillä, Huhtasalo mietti.

Nopea liike

RoKin edelliset kuusi ottelua ovat niin ikään olleet neljä kertaa voitolliset. Viime viikolla viimeksi pelanneet rovaniemeläiset kärsivät kotonaan keskiviikkona niukan 0-1-häviön KeuPa HT:lle ja ottivat perjantaina murskaavan 5-0-voiton Peliitoista.

RoKin vahvuutena on ollut läpi kauden nopea liike, ja sen tehokkain ase toimiessaan on ollut äkäiset suunnan vaihdot ja niistä tehdyt vastahyökkäykset. Puolustuspelaamisessa on ollut ongelmia, mutta sekin on osoittanut paranemisen merkkejä.

Viikon huilin aikana rovaniemeläiset ovat keskittyneet harjoittelemaan ja parantamaan viisikkopelaamistaan.

− Ollaan päästy treenaamaan ja valmistautumaan hyvin viikonloppuun. Vain kolme pistettä kelpaa, Huhtasalo totesi.

Lauantain ottelu tulee olemaan tasaväkinen, ja ensimmäiseen erään paremmin lähtevä joukkue tulee olemaan vahvemmassa asemassa.

Seuraa Heitä

Jussi Pelto-Arvo #43 |

Hyökkääjä

Viime aikoina hyvin pelannut hyökkääjä on ollut tehokkaana hyökkäyspäässä sekä aktiivinen puolustuksessa.

Anton Levtchi #76 | Tappara

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on ollut hyvässä vireessä ja oli näkyvin LeKin pelaajista perjantain ottelussa SaPKoa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle