Kuin kaksi marjaa - mikä tahansa voi ratkaista voiton

MESTIS / Ennakko
Edellinen kohtaaminen Rovaniemellä päättyi RoKin 5-2-voittoon.
Kuva © Oona Sarajärvi
Lempäälässä vastakkain asettuu nousujohteisesti pelannut sarjajumbo LeKi ja viime aikoina hiukan yskähdellyt keskikastin RoKi. Mielenkiintoa otteluun tuo ennen kaikkea joukkueiden samankaltaisuus vahvuuksien ja heikkouksien osalta.

Lauantain Mestis-kierroksella rovaniemeläiset kohtaavat sarjan viimeisenä majailevan LeKin, jonka edelliset kaksi ottelua ovat olleet voitokkaita. Yllätyksen lempääläiset tekivät voittamalla kotonaan keskiviikkona sarjaa selkeästi johtavan SaPKon lukemin 5−1.

RoKi aloitti perjantaina vieraskiertueensa Turusta, josta saaliina oli nolla pistettä ja rökäletappio lukemin 9−2.

Edellisistä neljästä ottelustaan lempääläiset ovat onnistuneet voittamaan kolme, joten joukkue on tällä hetkellä hyvässä nosteessa. Vierasjoukkue RoKi on voittanut neljästä edellisestä ottelustaan vain yhden. 

Pelaajarumba sekoittaa yhteistä säveltä

LeKiä alkukaudella vaivannut maalinteon vaikeus on osoittanut hälvenemisen merkkejä, kun lempääläiset ovat onnistuneet viime otteluissa takomaan 3-5 maalia per ottelu. Joukkueen hyökkäyspeli on suoraviivaista ja nopeat hyökkäykset pyritään päättämään laukaukseen.

- LeKin vahvuus on yksilöt ja se tuo meille yksi vastaan yksi kamppailupelaamiseen ison haasteen, niissä pitää pärjätä. LeKin taktinen pelaaminen ei voi olla mitenkään ihmeellistä eikä siihen voi mitään uutta yhtäkkiä keksiä, koska tulee noinkin paljon lainamiehiä Liigasta vain pelaamaan, analysoi RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen vastustajaansa.

Kotijoukkueen puolustus on ollut ajoittain pahastikin sekaisin ja se onkin työllistänyt runsain mitoin maalivahti Christian Heljankoa, joka oli keskiviikon SaPKo-voiton takuumies. Myös Santeri Vuoti sai alleen tärkeän onnistumisen edellisessä ottelussa.

- Vaikka heidän tulokset eivät ole olleet hyviä ja he ovat sarjassa viimeisenä, niin se ei kerro kuinka hyvä pelaajamateriaali siellä on. Enemmän se kertoo siitä vaikeudesta, kun pelaajat eivät saa olla arjessa yhdessä, niin yhteispeli ei ole sitten yhtä laadukasta kuin muilla vaikka yksilöt ovat jopa parempia, Hirvonen pohti kotijoukkueen tilannetta.

Pohjoisen rallipojat soratiellä

Vierasjoukkue RoKi on hyvin samankaltainen kuin kotijoukkue. Pelityyli painottuu nopeaan hyökkäyspeliin eikä turhia peruutteluja tai viivyttelyjä harrasteta. Joukkueen yksilötaidot ovat hyvät ja maalintekijöitä löytyy useita.

Ongelmana on ollut viime peleissä kadonnut pelikontrolli ja liiallinen säheltäminen, joista vastustajat ovat päässeet rankaisemaan. Puolustuksessa on ollut koko kauden vaikeuksia ja se onkin näkynyt maalivahdin ylityöllistymisenä. Tähän mennessä Paavo Hölsä on pystynyt pitämään joukkueensa mukana voittotaistoissa.

- Tätähän tämä sarjapelaaminen on. Ei tämä ole kuin naisen elämää, että aina menee hyvin. Välillä illankunto ratkaisee, välillä henkinen puoli, ja missä vaiheessa kukakin joukkue on menossa. Tilanteet vaihtelee, Hirvonen mietti omiensa tilannetta.

Perjantain ottelussa TUTOa vastaan esiin ei noussut erityisesti ketään pelaajaa. Lukemista huolimatta Hölsä pelasi hyvin torjuen 30 kertaa 30:n minuutin sisällä. Ajoittain Juhani Tamminen väläytteli taitojaan.

Faktoja pöytään

Tilastoja katsoessa löytyy pelaajien tehopisteistä mielenkiintoinen ja hyvin LeKin tilannetta valaiseva fakta. Rovaniemeläisten joukkueessa on kaiken kaikkiaan 29 pelaajaa, joista 21 on avannut pistetilinsä. LeKin joukkueen tilastosta löytyy tällä hetkellä 42 pelaajaa, joista 29 on avannut pistetilin.

Toinen seikka on tehtyjen ja päästettyjen maalien ero, joka tilastollisesti sijoittaa RoKin LeKin edelle. Rovaniemeläiset ovat laukoneet maaleja 66, kun LeKi samalla ottelumäärällä on onnistunut 58 kertaa. Maalivahdin taakse kiekko on uponnut RoKilla 63 kertaa, kun LeKillä vastaavasti peräti 71 kertaa. Lempääläisiä on siis rokotettu 13 kertaa useammin kuin he ovat itse onnistuneet maalin teossa (tilanne 25.11.).

Seuraa Heitä

Juho Liuksiala #23 |

Laitahyökkääjä

Oli etenkin SaPKo-ottelussa energinen ja halukas ratkaisemaan. Hyvän pelin kylkiäisenä syntyi tehot 0+3.

Mikko Männistö #11 | Asplöven

Puolustaja

Ollut viime otteluissa hyvässä vireessä. Tekee paljon työtä joukkueensa eteen ja pelaa hyvää kahden suunnan kiekkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle