Heikkovireiset lyövät yhteen

MESTIS / Ennakko
Johdattaako kultakypärä Ilomäki LeKin voittoon?
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Lempäälässä nähdään perjantaina Mestiksen häntäpään kädenvääntö, kun kotijoukkue LeKi saa vieraakseen Peliitat Heinolasta. Kummallakin joukkueella on akuutti pistetarve, sillä LeKi on sarjassa sijalla yhdeksän ja Peliitat sijalla 11.

Kotijoukkue LeKi lähtee otteluun ja revanssiviikonloppuun hyvältä pohjalta. Joukkue kaatoi viime kierroksella Jukurit voittolaukauskilpailun jälkeen vieraissa lukemin 4-3. Sitä ennen kaatui HCK kotiareenalla, mutta muuten lokakuu oli todella mollivoittoinen. Kymmenestä pelistä kertyi vain kolme voittoa, ja sarjasijoitus romahti kärkipäästä pudotuspeliviivan alapuolelle.

Joukkue on kärsinyt välillä hyvinkin isoista ongelmista, kun joukkueen rungon alkukaudella muodostaneet kokeneet pelimiehet lähtivät kukin omiin suuntiinsa, eivätkä tilalle saadut lainamiehet ole olleet samantasoisia. Tapparasta käytännössä koko kauden lainalla ollut Arttu Ilomäki johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä ja on tehnyt vahvaa esiintuloa miesten tasolle.

Kisan nuoriso-osasto on onneksi nostanut profiiliaan. Muun muassa Toni Kallela, Aki Juusela ja Olli Henriksson ovat esiintyneet paikoittain hyvinkin edukseen. Ongelmia on tuottanut vastoin ennakko-odotuksia maalivahtiosasto. Kisa lähti kauteen parilla Jarno Laitinen-Tomas Kral, mutta Tapparan sopimuspelaaja Zoltan Hetenyi on pelannut silti enemmän pelejä kuin kumpikaan edellä mainituista.

Hetenyin peliotteet ovat olleet kovin ailahtelevia ja samalla lempääläläisten puolustuspeli on kärsinyt. Kral sai jo tilanteesta tarpeekseen ja suuntasi kahden kuukauden mittaiselle lainalle kotimaahansa Tšekkiin.

Vierasjoukkue Peliitat ui tällä hetkellä syvällä. Sarjasijoitus on vasta viimeistä edellinen, eivätkä tilastotkaan mairittele joukkuetta. Heinolalaiset ovat päästäneet selkeästi eniten maaleja sarjassa ja vastaavasti ovat tehneet toiseksi vähiten maaleja. Antti Rautiola on kannatellut joukkuettaan maalin suulla parhaansa mukaan, mutta puolustajat eivät ole pystyneet tarjoamaan tarpeeksi apua.

Peliittojenkin lokakuu oli todella synkkä. Joukkue pelasi 11 ottelua ja voitti LeKin tavoin niistä vain kolme. Kauden kokonaissaldo on kuusi ja täten sijoitus sarjan hännillä on oikeutettu. Ratkaisijarintama on ollut todella suppea ja Joonas Alanne on ainoa yli kymmenen tehopistettä kerännyt pelaaja koko joukkueessa.

LeKin sarjatilanne ei ole vielä katastrofaalinen, sillä matkaa pudotuspelisijoihin ei ole kuin yksi piste ja seuraavat sijoitukset ovat vain muutamien pisteiden päässä. Peliitat sen sijaan tarvitsee kiireellisesti pisteitä, jos Heinolassa aiotaan haaveilla pudotuspeleistä.

Karsintapaikan välttäminen on kiinni vain paremmasta maalierosta, mutta lisähaastetta tuo yhdestä kahteen enemmän pelattua ottelua lähimpiin kilpailijoihin verrattuna. JYP-Akatemia on jo viimeisellä sijalla viiden pisteen päässä, mutta se on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin Peliitat.

Seuraa Heitä

Arttu Ilomäki #75 |

Keskushyökkääjä

Johtaako Ilomäki Kisan voittoon ja kasvattaako mies samalla johtoaan joukkueen sisäisessä pistepörssissä?

Antti Rautiola #35 |

Maalivahti

Rautiola on laadukas maalivahti, mutta omiin on kolissut aivan liikaa kiekkoja. Peliitat tarvitsee onnistumisia sekä maalivahdiltaan että koko joukkueelta, jotta pisteet voivat lähteä Heinolaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle