Lempäälässä vastakkain kaksi debytanttia

MESTIS / Ennakko
Hyökkääjä Severi Sillanpää on jäänyt Jokereissa ilman vastuuta. Kiekko-Vantaan joukkueessa sitä on tarjolla.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Keskiviikkona Lempäälässä kohtaavat kaksi vierasvoitolla ja kotitappiolla lomilta palannutta joukkuetta. LeKin ja Kiekko-Vantaan kohtaamisessa riittää panosta, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä. Ottelussa Mestis-debyyttinsä tekevät myös Jokereiden sopimuspelaaja Severi Sillanpää sekä nuori maalivahti Nico Viksten.

Sekä LeKi että K-Vantaa palasivat joululomalta vierasvoitolla, jota seurasi kotitappio. LeKi haki pisteet Turusta, mutta Jukurit oli vahvempi Lempäälässä. K-Vantaa taas onnistui kukistamaan KooKoon Kouvolassa, mutta TUTO varasti pisteet Vantaalta.

LeKi ja Kiekko-Vantaa kohtaavat harjoituskausi mukaan lukien jo kuudennen kerran tällä kaudella. Harjoituskauden kaksi ottelua menivät LeKin nimiin, mutta vantaalaiset ovat voittaneet kaikki kolme runkosarjakohtaamista.

Viimeksi joukkueet kohtasivat reilu kuukausi sitten Vantaalla. Joulukuun alun ottelu oli maalivahtien näytös, kun sekä Bluesista lainalla ollut Jani Nieminen että LeKi-vahti Aaro Peltonen esittivät oivia torjuntoja peräjälkeen. Molemmat viime kohtaamisen vahdit ovat keskiviikkona kuitenkin Liiga-joukkueidensa mukana.

LeKin tämän kauden vahdeista Peltonen ja Dominik Hrachovina ovat Tapparan mukana, kun taas Lassi Yrjölä lähti Yhdysvaltoihin hakemaan peliaikaa. LeKi-maalilla Mestis-debyyttinsä tekeekin Ilveksen vasta 17-vuotias juniori Nico Viksten, joka on kantanut tällä kaudella vastuuta Ilveksen-A-nuorissa.

Viksten on vielä tällä tasolla katsomaton kortti. Kiekko-Vantaan Jani Kauton taso taas on kauden mittaan ailahdellut. Lauantain TUTO-ottelussa kiekot pomppivat Kautolla, eikä veskari ollut lähelläkään parasta tasoaan.

Viimeistely molempien heikkoutena

LeKin tämän kauden suurin ongelma on ollut maalinteko. Siksi olikin erityisen tärkeää, että Tapparasta alunperin lainalla ollut Ville-Vesa Vaniola jatkaa seurassa ainakin jonkin aikaa, sillä Vainiola on Mestis-tasolla tasokas peluri.

Sama viimeistelyongelma on vaivannut myös vantaalaisia. Yrityksen puutteesta Kiekko-Vantaata ei kuitenkaan voi syyttää, sillä viime lauantain TUTO-ottelussakin lohipaidat pommittivat laukauksia joka paikasta, mutta viimeistely uupui pahemman kerran.

Apua pulmaan on kenties odotettavissa vantaalaisille, sillä Jokereiden sopimuspelaaja Severi Sillanpää tekee Mestis-debyyttinsä keskiviikkona. Alkukaudella Allsvenskanin BIK Karlskogassa luistellut Ässien kasvatti saa varmasti Vantaalla kaipaamaansa vastuuta, vaikkei hyökkääjää tunnetakaan varsinaisena pistenikkarina.

− Mestiksestä minulla ei ole aiempaa kokemusta, niin mielenkiinnolla odotan huomista. Paljon on nuoria pelaajia mukana, joten varmasti luvassa on vauhdikasta peliä, arvioi Sillanpää Kiekko-Vantaan kotisivuilla.

Ottelusta on odotettavissa tasainen vääntö. Ilman maalivahtien haparointia odotettavissa on yhden maalin ottelu, jossa pienetkin asiat saattavat kääntää ottelun puoleen tai toiseen. Nälkää lisäpisteisiin tällaisessa ottelussa löytyy varmasti tarpeeksi molemmilta.

Seuraa Heitä

Nico Vikstén #31 |

Maalivahti

Mikäli K-Vantaa jatkaa edellisen ottelun laukomistahdilla, vasta 17-vuotiaalla juniorilla riittää töitä. Hikinen iltapuhde on odotettavissa.

Severi Sillanpää #67 |

Keskushyökkääjä

Allsvenskanissa tällä kaudella 26 otteluun tehot 2+6 kerännyt porilainen varmasti hamuaa vastuuta. Millä mallilla itseluottamus on?

» Lähetä palautetta toimitukselle