LeKi janoaa kotivoitolleen jatkoa K-Vantaan kustannuksella

MESTIS / Ennakko
Kuusela on aloittanut LeKin penkin takana mukiinmenevästi.
Kuva © Timo Savela
Pudotuspeliviivan tuntumassa majailevat LeKi ja K-Vantaa kohtaavat toisensa Lempäälän perjantai-illassa. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappio allaan.

LeKin alkukausi on ollut kaksijakoinen. Pelit alkoivat voitokkaasti, mutta sittemmin joukkue on valahtanut tappioiden tielle. Lempääläläisten vastuunkantajina on nähty paljon Tampereen Liiga-joukkueiden sopimuspelaajia. Muun muassa Tomi Peltonen ja Miika Heikkilä ovat olleet tehokkaita. HPK-laina Waltteri Hopponen on myös niitannut pisteitä hyvällä tahdilla.

Lisäksi LeKillä on vielä käyttämätöntäkin potentiaalia. Puolustuspäässä häärää muun muassa pienikokoinen Matias Haaranen, jolta voidaan odottaa tehopisteiden valossa enemmän.

K-Vantaan tilanne on mielenkiintoinen, sillä joukkueen ykkösmaalivahti Jani Kautto on Jokerien matkassa, joten vantaalaisten on turvauduttava muihin vaihtoehtoihin. 

Joukkueen hyökkäyspäässä pirteimpiä otteita ovat esittäneet ykkösketjun hyökkääjät Toni Leinonen, Julius Rantaeskola ja Pekka Niemimaa. Joukkueen pistepörssiä johtaa puolustaja Nico Nurmikanta.

LeKi on pyrkinyt nopeuttamaan pelitapaansa uuden päävalmentajan Miikka Kuuselan johdolla. Viime kaudella Juha Juujärven alaisuudessa joukkue sortui ajoittain liialliseen neppailuun. Pelaajien leiristä on kuulunut positiivista viestiä pelisysteemistä.

LeKi on pelannut tämän kauden runkosarjassa vasta yhden kotiottelun. Kyseisessä ottelussa LeKi runnoi väkisin TUTOn ohi 3-2-voittoon päätöserässä.

Ottelussa SaPKoa vastaan K-Vantaan keskialueen trap-peli toimi hyvin, eikä savonlinnalaiset saaneet montaa hyvää hyökkäystä vantaalaisten alueelle.

Nähdäänkö Lempäälässä tarkkaa keskialueen peliä vai ryskyvätkö päätylaudat pienessä kaukalossa?

Seuraa Heitä

Matias Haaranen # |

Puolustaja

Pienikokoinen Haaranen on osoittautunut erittäin taitavaksi kiekonkäsittelijäksi Mestis-tasolle, mutta tulokset eivät ole olleet toistaiseksi huomioita herättäviä. Viidessä ottelussa tilille on kertynyt tehot 0+2.

Nico Nurmikanta #53 |

Puolustaja

Pisteille alkukaudella päässyt Nurmikanta on petrannut viime kaudesta paljon. Tuleeko onnistumisia jälleen LeKiä vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle