LeKi ja K-Vantaa selvittävät, jatkuuko kotivoittojen putki

MESTIS / Ennakko
Nikkinen yrittää seuraavaksi kieputella K-Vantaata.
Mestiksen kovakuntoisimpiin joukkueisiin kuuluvat LeKi ja K-Vantaa kohtaavat Lempäälässä keskiviikkona. Kotijoukkue on sarjassa viiden pelatun ottelun jälkeen toisena. Vantaalaisvieraat majailevat kolmen pisteen päässä kolmantena.

LeKi ja K-Vantaa kohtasivat toisensa viime kaudella neljästi ja voitot menivät tasan 2−2, kun joka kerralla kotijoukkue poistui kaukalosta voittajana. Tämän kauden runkosarjaa edeltäneessä harjoitusottelussa vantaalaiset murjoivat saukkopaidat tylysti jäänrakoon 4−0-numeroin.

Edelliskausi päättyi K-Vantaan osalta finaalitappioon SaPKolle, kun taas LeKi jäi niukasti ulos pudotuspeleistä.

Joukkueiden maaliero on alkukauden otteluiden osalta lähes identtinen, sillä LeKi on tehnyt 17 maalia ja K-Vantaa 16. Päästettyjä maaleja LeKillä on yksi vähemmän kuin vierailijallaan eli kymmenen.

Molemmat joukkueet voittivat edelliset ottelunsa viime lauantaina, kun LeKi kävi voittamassa Kokkolassa Hermeksen 5−2 ja K-Vantaa nöyryytti IPK:ta kotijäällään 4−3.

Molempien joukkueiden parhaat pistemiehet lukeutuvat Mestiksen alkukierrosten kuumimpiin pelaajiin. K-Vantaan Juuso Perttilä on pistepörssin sijalla kolmannella iskettyään viiteen otteluun seitsemän (4+3) tehopistettä. LeKiltä Jere-Matias Alanen on summannut saman pistemäärän, mutta vähemmän maaleja. Alasen tehot ovat 2+5=7.

Mestiksen kymmenen tehokkaimman pelaajan joukkoon mahtuu myös toinen lempääläläisten pelimies, Otto Mäkinen tehoillaan 3+2=5.

Maalivahtipelissä LeKillä on hienoinen etu puolellaan ainakin tilastojen valossa, sillä Ukko-Pekka Luukkonen on yli 94 torjuntaprosentillaan sarjan paras veskari. K-Vantaan Jani Kautolla samainen tilasto näyttää karvan yli 86 prosenttia.

LeKi on ottanut K-Vantaata enemmän kahden minuutin rangaistuksia, joten sarjan toistaiseksi kuudenneksi parasta ylivoimaa esittäneellä K-Vantaalla saattaa aueta paljonkin mahdollisuuksia parannella tilastojaan tällä saralla.

Seuraa Heitä

Ismo Nikkinen #7 | LeKi

Oikea laitahyökkääjä

Nikkinen oli LeKin edellisessä kotiottelussa todella kovassa lennossa ja oli monessa mukana. Jatkuuko taitavan mutta ailahtelevan hyökkääjän kotivire?

Alex Levänen #19 | K-Vantaa

Hyökkääjä

Peräti tehot 0+3 joukkueen edellisessä ottelussa merkkauttanut Levänen on K-Vantaan nimellisen nelosketjun keskushyökkääjä. Näkyykö onnistuminen lisävastuuna LeKi-ottelussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle