Riskialttiit vauhtiveikot kohtaavat Lempäälässä

MESTIS / Ennakko
Tommi Välimaa on yksi LeKin johtavista, mutta jäähyherkistä pelaajista.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi jatkaa pelejään kotihallissaan, kun se saa vastaansa uutisotsikoissa tämän tästä esiintyneen Espoo Unitedin.

LeKi on pelannut jo kaksi ottelua, joista ensimmäisessä se voitti Peliitat Heinolassa. Viime lauantaina pelattu kotiavaus toi mukanaan yhden pisteen, kun tuore Suomen Cupin mestari TUTO haki jatkoaikavoiton Lempäälästä.

Espoo United sen sijaan voitti TUTOn tähän mennessä ainoassa runkosarjaottelussaan maalein 4−3. Ottelun espoolaisille käänsi joukkueen tehokas ylivoima, jossa onnistumisia tuli kaksi kolmesta mahdollisesta.

Nelosketjuksi merkitty Olli Iisakan, Jani Elgbackan ja Matias Nisulan muodostama vitja vastasi joukkueen molemmista kolmannen erän osumista, joiden siivittämänä kolme sarjapistettä irtosi.

Puolustuksessa sen sijaan espoolaisilla on parantamisen varaa LeKi-ottelua silmällä pitäen, sillä TUTOn hyökkääjät pääsivät melko helposti pyörimään hyökkäysalueellaan. Toinen ehostuksen kohde on kuri. United otti TUTO-ottelussa pelkästään toisessa erässä viiden minuutin aikana viisi jäähyä.

LeKi pelasi Peliittoja vastaan tasapainoisesti, mutta TUTO-kamppailussa otteet ailahtelivat. TUTO johti kamppailua jo kahdella maalilla, mutta lempääläläiset pääsivät kuin varkain peliin mukaan kolmannen erän maaleilla. Pelin kuvaa saukkopaitojen nousu ei välttämättä heijastellut.

Niin Ukko-Pekka Luukkonen kuin Christian Heljankokin ovat olleet omilla torjuntavuoroillaan erittäin hyviä.

Jos espoolaisilla oli avausottelussaan ongelmia jäähyjen kanssa, ei LeKikään onnistunut pysymään jäähyaitiosta poissa. Varsinkin ottelun toisessa erässä joukkue istui turhan paljon boksissa.

Keskiviikon koitoksesta on siis aiempiin esityksiin peilaten tulossa nopeatempoinen ja varmasti myös melko lämmin ottelutapahtuma.

Seuraa Heitä

Otto Latvala #23 | HPK

Puolustaja

Nuori ja isokokoinen puolustaja pelasi varsinkin TUTOa vastaan ennakkoluulottomasti ja uskalsi ottaa kiekollista vastuuta. Maalivahti Luukkosenkin mainintana seurattavaksi pelaajaksi ennen kauden alkua.

Olli Iisakka #51 | RoKi

Vasen laitahyökkääjä

Avauspelissä tehokkaana esiintyneen nelosketjun yksi lenkki. Tekee paljon töitä ja on erityisen taitava kiekonriistoissa. LeKin nopea pelityyli saattaa sopia viekkaalle hyökkääjälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle