Tuima taistelu luvassa.

MESTIS / Ennakko
KooKoo ja Sport ovat viime aikoina ottaneet yhteen tiukkojen otteluiden merkeissä. Molemmilla kotonaan selkeä yliote mutta kumpainenkin on onnistunut myös vieraissa.

Viime kauden playoffseissa KooKoo ja Sport tahkosivat täydet viisi peliä. Molemmat voittivat kotonaan ja kotiedun turvin KooKoo meni finaaliin. Tämän kauden toistaiseksi ainoassa ottelussa KooKoo oli Vaasassa parempi tiukassa ottelussa luvuin 1-2.

KooKoo on tappioton viimeisessä kuudessa ottelussaan. Tahti on kova ja sen katkaiseminen tulee olemaan vaikeaa.

Sport on kompuroinut hieman mutta otteet ovat parantuneet. Takana kaksi voittoa ja tasapeli Kokkolassa.

KooKoon kotisaldo on kova. Ei yhtään tappiota ja vain viisi päästettyä maalia! Tähän voi tulla muutosta koska ykkösmolari Carl Grahn on sivussa loukkaantumisen takia. Grahn on ollut yksi avaintekijä KooKoon menestyksen takana. Korvaaja Sami Heikkinen on kuitenkin erittäin kokenut ja rutinoitunut.

Sport on vieraissa pelannut tasaisemmin kuin kotona. Ehkä joukkueeseen asetetut odotukset aiheuttavat suorituspaineita kotona. Vieraissa tuntuu peli-ilo olevan paremmin kohdallaan. Marko Härkönen on ollut alkukaudesta erittäin kovassa vireessä, viime ottelussa maalilla torjui mallikkaasti Tapparasta tullut Håkan Danielsson. Illan maalivahdista ei voi tehdä arvailuita.

KooKoolta on oletettavasti Grahnin kanssa sivussa myös puolustaja Mikko Outinen ja laituri Marko Levänen. Tämä kaksikko oli sivussa Turussa ja saattavat olla poissa tänäänkin.

Sport menetti Hokkia vastaan ykköspakkinsa Miika Jämsän nilkkamurtuman myötä. Myös ykkössentteri Patrik Westerback on edelleen sivussa.

Timo Nurmberg on ollut tulessa. Viimeisen kuuden pelin putkessa on kertynyt plakkariin saldo 1+8. Kakkoskentän sentteri Mikko Kinnunen on tehnyt luvut 6+3.

Sportin pistetehtailusta ovat vastanneet lähinnä kolmoskentän miehet. Jori Kokkosen saldo viidessä viime pelissä on 1+4 ja laituri Kristian Hjerpe on tehnyt 2+2. Pakin paikalta Jussi Heikkinen on tehnyt neljä maalia viidessä pelissä.

KooKoon ylivoima on ollut maalien perusteella tehokkaampaa mutta toisaalta Sportin alivoima on ollut erittäin hyvää. Ehkäpä illan ratkaisu ei ole erikoistilanteet? Tasainen peli on kuitenkin luvassa joka tapauksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle