KalPa saapuu Kouvolaan

MESTIS / Ennakko
Mestiksen kolmannen kierroksen ottelussa kohtaavat viime kauden hopea- ja pronssijoukkue. Joukkueiden väliset kohtaamiset olivat tasaisia, ja voitotkin jaettiin tasan 2-2. Tämän kauden kotijoukkue KooKoo on aloittanut viime vuodesta heikentynyttä KalPaa terävemmin.

Kuopiolaiset aloittivat kautensa yllättävällä tappiolla Forssassa. Ensimmäisessä kotipelissään KalPa sen sijaan onnistui kaatamaan sarjanousija Hokin selkein numeroin.

KooKoo puolestaan on aloittanut kautensa kahdella voitolla: kotona joukkue jätti TuTon nollille ja keskiviikkona pisteet matkasivat kohti itää Vaasasta. Maaleja KalPa on latonut jo yksitoista, mutta vastaavasti KooKoon maaliverkot ovat pullistelleet vasta kerran.

Loukkaantumisista kärsineet kuopiolaispuolustajat Samuli Suhonen sekä Veli-Pekka Pekkarinen pelasivat Hokki-ottelussa, jossa Suhonen saalisti heti tehot 0+3. Myös Antti Riekkinen - Marko Ahosilta -kaksikko oli ottelussa hyvässä vireessä.

Maalivahdeista Juha Kauhanen on aloittanut kautensa Ari Luostarista varmemmin ja saanee jatkaa maalinsuulla.

KooKoolta ovat ottelusta sivussa hyökkääjät Mikko Koivistoinen sekä Jari Keltanen. Jalkapöydän hiusmurtuma pitää Koivistoisen sivussa vielä muutaman viikon ajan ja nivusvaivat Keltasen noin kuukauden.

Teemu Timoskaisen johtama kolmoskenttä on aloittanut kauden tehokkaasti: keskushyökkääjällä on koossa kolme syöttöpistettä ja tulokashyökkääjä Ossi Louhivaara on osunut kummassakin joukkueen ottelussa.

Carl Grahn jatkanee maalin suulla, sillä miehen torjuntaprosentti kahden pelatun pelin jälkeen on huima 98,41.

Mielenkiintoisen parivaljakon ottelussa muodostavat paluut Tanskasta tehneet Sami Simonen sekä Jari Suorsa. Kolme kautta juuttien maassa viettänyt Simonen oli heti KalPaan palattuaan tehokas ja voitti joukkueen sisäisen pistepörssin harjoitusotteluissa. Usean liigakauden kokemuksella varustettu sähikäinen ei ole kuitenkaan vielä saanut pistetiliään Mestiksessä auki.

Simosen seurakaverina Vojens IK:ssa pelasi myös kasvattiseuraansa KooKooseen palannut Suorsa. Ilvestä SM-liigassa edustanut laituri on muutaman viikon ajan KooKoon testissä. Viime kaudella Suorsa oli maanmiestään tehokkaampi.

» Lähetä palautetta toimitukselle