Sarjakärki saapuu Kouvolaan

MESTIS / Ennakko
Sarjajohtaja Kiekko-Vantaa mittaa KooKoon ilman pistepörssin kärkimiestä Teemu Kuusistoa. Joukkueiden kohtaamiset olivat viime kaudella tasaisia.

Ennen kauden alkua Kiekko-Vantaan ennustettiin olevan vahvoilla juuri alkukaudesta - olihan joukkue pysynyt lähestulkoon muuttumattomana viime kaudesta. Näin hurjaan alkurynnistykseen tuskin kuitenkin uskottiin edes joukkueen sisällä.

Viisi viimeistä peliään voittanut vantaalaisryhmä on kiistattomasti Mestiksen tämän hetken kärkijoukkue. Yhdeksän kierroksen jälkeen se johtaa sarjaa tappiottomalla (vars. peliaika) pelillä. Ainoastaan Sport ja KalPa ovat onnistuneet nipistämään siltä pisteitä. Jopa sarjan ykkösssuosikki Mikkelin Jukurit houtui poistumaan Tikkurilasta tyhjin käsin. Lisäksi K-Vantaa on tehnyt eniten maaleja Mestiksessä, ja sen maaliero (+22) on paras.

Etukäteisarviossa joukkueen maalivahtipeli oli pienoinen kysymysmerkki, mutta ongelma on ratkennut ainakin väliaikaisesti, sillä kesällä HPK:n siirtynyt Sami Heinonen on tilkinnyt vantaalaismaalia vuoren varmasti. Heinonen jatkaa Mestiksessä vielä ainakin viiden pelin ajan. Hyökkääjä Ari-Pekka Pajuluoma ei ole pelikunnossa. Myös polvivaivainen Henri Ekholm lienee sivussa. Joukkueen, ja koko sarjan, tehokkain pelaaja, laitahyökkääjä Teemu Kuusisto puolestaan siirtyi koeajalle Hämeenlinnan liigamiehistöön.

Kotijoukkue KooKoon otteet eivät vielä ole olleet sellaisia joita joukkueelta odotettiin, vaikka pisteitä onkin plakkariin kertynyt mukava määrä, 11. KooKoo ei ole vielä hävinnyt kotonaan ja on voittanut kaksi viimeistä peliään.

KooKoon tehokkain ketju, Mikko Kinnusen johtama kakkosketju, on levällään. Molemmat laiturit, Mikko Mattila ja Tomi Lindfors, olivat edellisestä pelistä sivussa vammojen vuoksi. Lindforsin pelaaminen ei ole varmaa, ja Mattila huilannee vielä.

Kiekko-Vantaa lähtee otteluun suosikkina, mutta kotijoukkue sille tuskin luovuttaa pisteitä suosiolla. Tasapelin hajua.

Viime kausi

K-Vantaa - KooKoo 1-3

KooKoo - K-Vantaa 4-3

K-Vantaa - KooKoo 3-5

KooKoo - K-Vantaa 2-3

Parhaat pistemiehet:
Tomi Pöllänen 4+2
Tony Grönroos 3+2
Timo Nurmberg 0+5
Hannu Väisänen 4+0

» Lähetä palautetta toimitukselle