Onko Kiekko-Vantaasta KooKoon pysäyttäjäksi?

MESTIS / Ennakko
KooKoo on kunnostautunut tällä kaudella Kiekko-Vantaan putkien katkaisijana. Nyt vantaalaisilla on oiva sauma takaisinmaksuun, sillä KooKoon koneessa on näkynyt pieniä yskähtelyn merkkejä 16 tappiottoman ottelun putkensa viimeisimmissä peleissä.

Erittäin vahvasti kautensa aloittanut Kiekko-Vantaa jäi ensimmäisen kerran tällä kaudella ilman pisteitä kymmenennessä ottelussaan, lokakuun kuudestoista päivä Kouvolassa, kun KooKoo latoi taululle tylyt 9-0-lukemat. Reilu kuukausi myöhemmin sama vastustaja tarjosi vantaalaisille ensimmäisen kotitappion TV-ottelussa.

Tällä hetkellä joukkueiden kuntoviisarit näyttävät eri suuntiin.

Viimeisistä viidestä pelistä Kiekko-Vantaa on voittanut vain kaksi, molemmat vieraissa. Alavireinen KJT kaatui kahdella maalilla, FPS vasta jatkoajalla. Maaleilla ilakoinut joukkue on pystynyt näissä otteluissa tekemään vain kaksitoista maalia.

Alkukauden tehohyökkääjä Teemu Kuusisto ei HPK-komennuksensa jälkeen ole pystynyt pitämään samaa tahtia yllä, mutta toivoa paremmasta antoi joulutauon yli kantanut kolmen ottelun maaliputki. Lukossa kokeilemassa käyneen Hannu Väisäsen paluu on iso asia vantaalaisten hyökkäyspelissä, olettaen ettei vähentynyt peliaika liigakokeilun ajalta vienyt Väisäseltäkin tehoja.

Strömberg vai Hallikainen?

Maalinsa suulle K-Vantaa hankki uuden miehen, kun Mikko Strömberg siirtyi Vantaalle tammikuun alussa Ruotsista. Strömbergin seuran, Kiirunan IF:n, alkukausi länsinaapurin ykkösdivarissa oli samanlaista taaperrusta kuin UJK:n. Strömberg on aiemmin pelannut divarikiekkoa mm.Ahmoissa ja Hermeksessä vaihtelevalla menestyksellä. Antti Niemi torjuu tällä hetkellä vihollisten hyökkäyksiä puolustuvoimissa, joten Strömbergin kilpakumppanina on Joni Hallikainen.

Strömbergin debyyttiottelu Hermestä vastaan oli vaikea, mutta miehen odotetaan nousevan Hallikaista kokeneempana kevään edetessä joukkueen ykkösmolariksi. Hallikainen pelasi kuitenkin edellisessä pelissä hyvin - KooKoota vastaan hän on kuitenkin ollut vaikeuksissa: kahden ottelun torjuntaprosentti jää alle kahdeksankymmenen, ja päästettyjen maalien keskiarvo on yli kuusi/60 minuuttia.

Aina ei voi voittaa?

KooKoon edellinen tappio on peräisin lokakuulta. Sen jälkeen joukkue on saalistanut huimat kolmekymmentä pistettä kuudestatoista ottelustaan. Vuoden avauspeli Kokkolassa oli vielä paluun loukkaantuneista tehneen maalivahti Carl Grahninkin ansioista vahva esitys, mutta sen jälkeen KooKoolla on ollut vaikeuksia pitää paketti kasassa 60 minuutin ajan.

Kotipelissä FPS:ia vastaan isännät lopettivat pelin tilanteessa 5-0, ja päästivät forssalaiset päätöserässä kahden maalin päähän. Kajaanissa KooKoo jäi Hokin jyrän alle ensimmäisessä erässä, mutta nousi kuitenkin tappioasemista 3-0 ja 4-3 vielä tasoihin. Maanantain tv-pelissä KooKoo marssi suhteellisen selvästi Ahmojen yli, vaikka keskittyikin kolmannessa erässä kaikkeen muuhun kuin pelaamiseen.

KooKoon joukkueesta opiskelijoiden talvikisoissa ovat hyvään vauhtiin päässyt laitahyökkääjä Jari Keltanen ja puolustaja Mika Rissanen. Kouvolalaisten puolustuksen vajetta lisännevät vielä Mikko Outinen (toipilas, pelaaminen epävarmaa), Jani Haapalainen (armeija) ja J-P Holopainen (kaksi käytösrangaistusta Ahmat-pelissä). Vantaalaiset ovat ratkaisseet oman puolustajapulansa istuttamalla hyökkääjä Henri Ekholmin pakin vetimiin. KooKoolta samaa on harrastettu Teppo Liukkosen kohdalla.

Väsyn ei pitäisi painaa kummankaan jaloissa, sillä joukkueet eivät pelanneet keskiviikkona. Luvassa lieneekin vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen lauantai-ilta kiekkoilun parissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle