Kiekko-Vantaa jälleen haastajan asemassa

MESTIS / Ennakko
KooKoon tasoitettua ottelusarjan perjantaina Vantaalla yhteen yhteen, on puntit jälleen tasan. Ratkaisjoita löytyy molemmista joukkueista, joten maaleja Kouvolassa nähtäneen.

Ottelusarjan avauksessa keskiviikkona Kouvolassa iski hurrikaani, joka oli saapunut paikalle Vantaalta. Toisen erän alkaessa Utin säämittausaemalla mitattiin suurvaroitukseen oikeuttaneet lukemat. KooKoo ei kuitenkaan lannistunut tästä, vaan heräsi taistelemaan kolmannessa erässä. Se ei riittänyt, mutta taistelu jatkui perjantaina Vantaalla, jossa vierasjoukkue janosi voittoa enemmän. Se nousi voittoon tappioasemasta, eikä lamaantunut, vaikka K-Vantaa nousi tasoihin kahdesti loppuhetkillä.

KooKoo pystyi siis nollaamaan ensimmäisen osaottelun kirvelevän tappion, ja nyt vastaava on edessä vantaalaisilla. Vaikka joukkueet ovatkin hyvin tasavahvat, oli Kiekko-Vantaa haastajan asemassa ennen avausottelua. Nyt se on jälleen samassa asemassa, ja voinee pelata Kouvolassa suhteellisen paineettomasti.

Kiekko-Vantaan eduksi puolestaan on laskettu leveä materiaali. Tämä ei ole vielä kuitenkaan näkynyt, sillä KooKoo on ollut terävämpi viime minuuteilla. Päätöserät kouvolalaisille 2-0 ja 3-2. Molemmissa otteluissa ensimmäiselle tauolle on lähdetty tilanteesta 1-1.

Varsinkin ensimmäisessä ottelussa jäällä nähtiin kovia otteita, pudotuspelihengen mukaisesti. Myös valmentajat ovat pääsemässä playoff-vauhtiin sanailussaan.

Pelikiellossa edellisen pelin ollut Simo Mälkiä palaa KooKoon puolustukseen. Ennakkotietojen mukaan myös Mälkiän taklauksesta solisluunsa murtanut Ari-Pekka Pajuluoma yrittää paluuta teipattuna. KooKoon Reijo Mansikka lupaili KooKoollekin tuoreita miehiä jäälle, tarkoittaen mahdollisesti ainakin Reino Soijärveä.

Tilastoja kahdesta ensimmäisestä pelistä

Vaikka molemmilla joukkueilla pelaajamateriaali onkin laaja, on kahdessa ensimmäisessä ottelussa jo muutama pelaaja ehtinyt nousta esille. KooKoolta puolivälierissä Ahmoja vastaan tehoton ollut Timo Nurmberg on tehnyt jo kolme maalia, Tomi Lindforsin saldo on 2+1. Vantaalaisista tehokkaimpia ovat olleet Pete Suonpää (1+2) sekä avausottelun loppuhetkillä loukkaantunut Ari-Pekka Pajuluoma (0+3).

KooKoon puolivälieräonnistujista ilman tehopisteitä ovat vielä puolustajat Tony Grönroos ja Mikko Pukka. K-Vantaan tehomiehenä runkosarjassa häärinyt Hannu Väisänen on kärsinyt selkävaivoista, mikä näkynee otteissa. Hyökkääjä ei ole vielä kerännyt pistettäkään. Tehoja vantaalaiset voivat odotella vielä myös puolustajiltaan, sillä vain Jukka Hakkarainen on päässyt pisteille. Pistetilinsä Hakkariasen lisäksi on avannut yhdeksän vantaalaishyökkääjää. KooKoon pisteet ovat jakaantuneet 12 eri osoitteeseen, joten ratkaisjoita löytyy kummaltakin useasta ketjusta - kuten ennakoitua.

Tehopörssissä kaksi maalia plussalla on neljä pelaajaa kummastakin joukkueesta. Puolustajat Hakkarainen, Matias Schantz ja Mika Rissanen ovat voittaneet osuutensa 4-2, muut 3-1. Vantaalaisten ykköspakkiparikin on siis joutunut antautumaan kahdesti - Hokkia vastaan kaksikko selviytyi nollilla. Rissanen puolestaan on parantanut lukujaan huimasti, sillä Ahmoja vastaan mies jäi pakkasen puolelle kolmen maalin verran.

Tehotilaston häntäpään kärkisijaa pitää hallussaan Vantaan Henri Ekholm (0-3). Lukemissa -2 on kolme kummastakin joukkueesta. Tuomas Nikoskelainen, Jonni Kiiski ja Teemu Timoskainen eivät ole vielä päässet juhlimaan tehtyä tasakentällismaalia, Mikko Outisen ja Hannu Väisäsen saldo on 1-3 ja Tatu Katteluksen 2-4.

Jäähypörssin kärjestä löytyy KooKoon kakkoskentän Mikot. Mattilalla nljä kakkosta, Kinnusella kolme. Rissanen, Väisänen ja Aki Kauppinen ovat istuneet kaksi jäähyä. Isoja rangaistuksia ei ottelusarjassa ole vielä jaettu, vaikka Simo Mälkiälle jälkikäteen annettiinkin pelikieltoa.

Eniten tuttavuutta maalivahdin kanssa on tehnyt runkosarjan tehokkain puolustaja Mikko Pukka. Pukka on laukonut kohti Hallikaista 15 kertaa. KooKoon seuraavaksi ahkerimmat laukojat ovat 8 kertaa ampuneet Teemu Somppi ja Timo Nurmberg. Miesten väliin mahtuu peräti kuusi vantaalaista; ahkerimpina Tuomas Nikoskelainen (14) sekä Teemut Kolehmainen ja Kuusisto (11). Pukka ja Kolehmainen, sekä kahdeksan kertaa laukonut Väisänen ovat vielä nollilla, eli yhtään reboundiakaan ei ole sisään survottu. Sen sijaan Tomi Lindfors on ollut todellinen sharpshooter. Laiturin komesta vedosta on mennyt sisään kaksi.

Maalivahtien tilastot eivät kovinkaan huimat ole, mikä kertoo omaa kieltään joukkueiden tehokkuudesta maalipaikoissa. Joni Hallikaisen torjuntaprosentti kahden pelin jälkeen on vaatimaton 81.6%, kun se Hokkia vastaan oli yli yhdeksänkymmentäkolme. Carl Grahnin prosenttiluku on kokenut lähes yyhtä suuren inflaation: nyt 86.7% ja Ahmoja vastaan yli yhdeksänkymmentäneljä. Sami Heikkinen, joka korvasi avausottelussa Grahnin torjui 95.8% varmuudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle