Heräävätkö hurrikaaninutut Kouvolan kiekkoillassa?

MESTIS / Ennakko
Riittääkö nuorilla jyväskyläläisillä usko pysäyttää KooKoon voitonjuhlat?
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Sarjataulukon kolmannella sijalla majaileva KooKoo kohtaa kotiluolassaan sarjan pahnan pohjimmaisena olevan JYP-Akatemian. Jyväskyläläiset metsästävät yhä kauden ensimmäistä vierasvoittoaan, mutta ennakkoon Akatemialle on odotettavissa todella pitkä iltapuhde.

Ottelun lähtökohdat eivät mairittele Akatemiaa. Sarjajumboksi valahtaneet hurrikaaninutut ovat jääneet kahdessa edellisessä ottelussa maaleitta ja omissa on kolissut yhteensä yhdeksän kertaa. Jyväskyläläiset kyntävät myös viiden ottelun tappioputkessa ja kauden kaikki kuusi vieraspeliä ovat päättyneet hurrikaaniryhmän tappioon.

Akatemian perisynniksi on muodostunut epätasaiset otteet otteluiden sisällä. Energinen ja vauhdikas pelitapa tuottaa ajoittain voimakasta päänsärkyä vastustajille, mutta täyden 60 minuutin suorittaminen korkealla tasolla on jäänyt toteutumatta lähes koko kauden ajan. Maalinteon kanssa vieraskaukalossa tuskailleet jyväskyläläiset ovat onnistuneet heiluttamaan kotijoukkueen maaliverkkoja kuudessa ottelussa vain seitsemän kertaa.

Tappioputkessa porskuttaminen on varmasti nuorelle joukkueelle henkisesti raskasta, mutta tuomiokellojen soittaminen on kuitenkin vielä turhaa Jyväskylässä. Aihiot paljon parempaan on olemassa, mutta palasten tulisi loksahtaa paikalleen — ja nopeasti.

Vain yksi ennakkosuosikki

KooKoon tilanne sen sijaan näyttää huomattavasti valoisammalta. Neljästä edellisestä ottelusta kouvolalaiset ovat metsästäneet 10 pistettä ja nihkeän alkukauden jälkeen joukkue on taistellut itsensä sarjataulukon kolmanneksi. Varsinkin kotipeleissä KooKoon peliotteet ovat olleet mallikkaita, sillä seitsemän kotikamppailua on tuonut viisi voittoa kouvolalaisten pistepussiin.

Kouvolan oranssimustat lähtevät varmasti otteluun nälkäisinä, sillä joukkue kärsi keskiviikkona karvaan tappion Jukureita vastaan. Ylivoimapelinsä kanssa tuskailleet kouvolalaiset nostivat itsensä kahden maalin tappioasemasta johtoon, mutta joutuivat lopulta nöyrtymään mikkeliläisille jatkoajalla lukemin 3-4. KooKoon ja Akatemian kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Kouvolassa isäntien selkeisiin 4-1-voittolukemiin, eikä ennakkosuosikista ole epäselvyyttä perjantainakaan.

JYPin mukana matkannut Topi Nättinen palasi keskiviikkona Akatemian miehistöön ja laittanee kultakypärän päähänsä myös perjantaina. Jalkavaivaa potevan puolustajan Henri Auvisen pelaaminen on epävarmaa. KooKoon sairastuvalta löytyvät puolustajat Nico Lehto ja Lasse Lappalainen, mutta lievitystä puolustukseen tuo Kalle Maalahti, joka on lainalla SaiPasta kahden viikon ajan.

Seuraa Heitä

Samu Markkula #28 |

Laitahyökkääjä

Koko Akatemian miehistöltä vaaditaan tasonnostoa. Viime kaudella JYPinkin riveissä ihastuttanut Markkula on onnistunut iskemään ainoastaan yhden maalin kuluvan kauden aikana.

Tomi Peltonen #14 |

Keskushyökkääjä

Tampereelta maailmalle lähtenyt Peltonen on löytänyt viime aikoina maalivireen, ja tulosta on syytä odottaa myös perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle