Pilaako Jukurit jälleen KooKoon mestaruusjuhlat?

MESTIS / Ennakko
Torjuuko Mikko Rämö KooKoolle ensimmäisen Mestiksen mestaruuden?
Arkkiviholliset KooKoo ja Jukurit kohtaavat finaalisarjan viidennen finaalin merkeissä Kouvolan jäähallissa. KooKoolla on jälleen mahdollisuus ratkaista mestaruus itselleen, sillä sarja on tilanteessa 3−1 oranssimustien hyväksi.

Finaalisarjan kolme ensimmäistä ottelua päättyivät KooKoon voittoihin ansaitusti, mutta neljännessä ottelussa Mikkelissä Jukurit oli hallitsevampi osapuoli ja voitto kirjattiinkin hallitsevalle mestarille maalein 3−0.

Kolmessa ensimmäisessä ottelussa KooKoo lähes ajoittain leikitteli Jukureiden puolustuksen kanssa, mutta lauantai-illan ottelussa mikkeliläiset onnistuivat minimoimaan tyhmät henkilökohtaiset virheensä.

Neljännessä finaalissa nähtiin ikävä tilanne, kun KooKoo-puolustaja Nico Lehto taklasi Jukureiden Jesse Rohtlaa päähän kohdistuneella taklauksella. Kumpikaan ei peliä jatkanut, sillä Rohtla talutettiin pukukoppiin ja Lehto passitettiin suihkun puolelle.

Sunnuntaipäivänä Mestiksen kurinpito asetti Lehdolle taklauksestaan neljän ottelun pelikiellon, joten häntä ei tänä keväänä enää kentällä nähdä.

Myös Rohtlan tilanne on avoin, ja nähtäväksi jää, pystyykö hän tänä keväänä enää pelaamaan, mutta se on hyvin epätodennäköistä. Mikäli Jukureiden pudotuspelien neljänneksi paras pistemies ei pysty finaaleita jatkamaan, niin voitolle tilanteesta jää ehdottomasti KooKoo. Oranssimustilla on puolustuksessaan tarpeeksi leveyttä korjata Lehdon jättämä aukko.

Neljännessä finaalissa oli jo nähtävillä tunteiden kuumenemisia, joten on mielenkiintoista nähdä, millaiseksi tilanne kehittyy viidennessä finaaliottelussa Kouvolassa.

− Tietenkin KooKoolla on vaikea tilanne. Niillä oli katkopeli ja niillä tulee olemaan taas katkopeli. En usko, että ne täällä enää meitä voittaa, jukurikäskijä Antti Pennanen kommentoi lauantai-iltana.

Halli tulee olemaan Sumulaaksossa täynnä ja kotijoukkue saakin tästä huiman tuen itselleen. Jukurit on pelannut kevään parhaimmat pelinsä aina selkä seinää vasten, mutta nähtäväksi jää, onnistuvatko mikkeliläiset pilaamaan jo toistamiseen kouvolalaisten mestaruusjuhlat.

Seuraa Heitä

Pasi Järvinen #3 |

Puolustaja

"Pablon" lämäri puhui tehokkaasti jälleen lauantain kotiottelussa. Ajoittain mies on kentällä täysin hukassa, mutta välillä nähdään hienoja maaleja ja tyylikkäitä ratkaisuja.

Jari Kauppila #30 |

Keskushyökkääjä

Osui perjantaina kahdesti, mutta jäi lauantaina nollille kuten koko kouvolalaishyökkäys. Kuivuuko ruuti maanantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle