Putoamiskammoinen FPS KooKoon vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Kouvolan KooKoo isännöi keskiviikko-illan Mestis-kierroksella putoamisviivan alle luisunutta Forssan Palloseuraa. Lähtökohdat otteluun ovat selkeät, eikä ainakaan ennalta ajatellen forssalaisille ole paljoa tuliaisia luvassa. Ei tosin olisi ensimmäinen peli, jota ei olisi paperilla pelattu.

Forssalaiset eivät juuri pahempaan paikkaan voisi tällä hetkellä joutua, sillä KooKoo seilaa vahvassa myötätuulessa. Kouvolalaiset tuskin muistavat miten hävitä, kun kukkopaidat kokivat edellisen tappionsa päättyneen vuoden lokakuun 30. päivä kotona Jukureita vastaan. KooKoo on vaatimattomasti edellisestä neljästätoista kotiottelustaan kuitannut 27 pistettä - ainoan pistemenetyksen joukkue koki kotiottelussa KalPaa vastaan joulukuun alussa.

Pisteputken lisäksi isäntien sairaslista on jo lähes tyhjillään, kun siellä oli vielä ennen joulutaukoa lähes kaksi kentällistä miehiä.
Tärkein palannut mies oli polveaan potenut taiteilijasielu Timo Nurmberg, kuten myös ehkä Mestiksen paras maalivahti Carl Grahn. Grahn sai heti pelituntumasta kiinni pitkän loukkaantumisensa jäljiltä, kun mies pysäytti 31 kiekkoa ja päästi vain yhden osuman taakseen vierasottelussa Hermestä vastaan. Grahn jatkanee kouvolalaismaalissa.

Vierailija FPS:n tilanne on kinkkisempi. Pientä miespulaa kärsivä joukkue on valunut pudotuspeliviivan alapuolelle, jonne samoista sijoista taisteleva Hokki sysäsi forssalaiset. 1-5-kotitappio tuskin lämmitti mieliä paukkupakkasilla, jonka jälkeen vielä tiistaina siroteltiin lisää suolaa haavoihin. Hokki-ottelun laitataklauksesta ulos passitettu Jussi Eloranta sai kolmen ottelun pelikiellon Jääkiekkoliitolta, joten FPS on jälleen yhtä syömähammasta köyhempi.

FPS:aa rokotettiin kovalla kädellä jo joulutauolla, kun Andrei Makrov pakkasi kassinsa Venäjälle ja nyt toinen vauhtikone on poissa kokoonpanosta useamman ottelun. Energiansa lisäksi Eloranta olisi ollut omiaan järkyttämään liuhuletti Nurmbergin henkistä tasapainoa, joten mikäli FPS agitaattoria hakee niin ehkä on kääntyminen Jarno Kanteluksen puoleen. 185 senttinen ja yli satakiloinen Kantelus on varsinainen patukka, joka tosin on saanut myös pelin juonesta kiinni entisen pelkän fyysisen pelinsä kuorrutteeksi.

Ennalta ottelun asetelmat näyttävät varsin selkeiltä. FPS on sarjan toiseksi huonoin vierasjoukkue heti UJK:n jälkeen, eikä KooKoon kotisaldo anna juuri aihetta suureen forssalaisoljenkorteen. 11 voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio tähän asti kouvolalaisten kotisaldona. Toinen näistä tasapeleistä tuli kuitenkin juuri FPS:aa vastaan kauden alkupuolella, mutta KooKoo korjasi työtapaturman visiitillään Forssaan ja vei pisteet niukin 4-5-numeroin. Viime kauden playoffeissa kohdanneet joukkueet tahkosivat tasaisesti aina viidenteen otteluun asti, jossa KooKoo hoiteli potin ja jatkoi Jukureita vastaan välieriin. Kaikesta päätellen FPS ei ole ollut KooKoolle niitä helpoimpia vastuksia, joten jää nähtäväksi lähtevätkö kouvolalaiset hieman takin napit auki sarjan alakastilaista vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle