Rampa Ahmat mahdottoman tehtävän edessä?

MESTIS / Ennakko
Joukkueiden kolme aiempaa kohtaamista voittanut sarjakakkonen KooKoo ei ole ollut parhaassa iskussaan viime peleissä, mutta on suuren suuri suosikki keskiviikkona. Ahmat saapuu Kouvolaan pahasti rampana, sillä riveistä puuttuvat sekä maalivahti Sami Kitinprami että pörssikärki Miikka Jäske.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja KooKoon huimaa 18 ottelun tappiotonta putkeakin on seurannut vaisumpi vaihde. Neljän tappion jälkeen kukkopaitojen kurssi on sentään kääntynyt sarjatauon päätyttyä jälleen voitolliseksi, mutta tasapeli KJT:tä vastaan ja jatkoaikavoitto Jää-Kotkista tasaisen kamppailun jälkeen tuskin on KooKoota parhaimmillaan.

Keskiviikkoillan isännät ovat kärsineet muutamista poissaoloista, ja valmentaja Reijo Mansikka on joutunut hieman muuttelemaan ketjukokoonpanojaan. Vaisu jakso vei käytännössä mahdollisuudet runkosarjan voittoon, mutta suurta ongelmaa KooKoolla ei pitäisi olla. Lähinnä huolia on ollut maalivahtiosastolla, jossa sekä Carl Grahn ja Sami Heikkinen ovat olleet kuumeisia. Heikkinen joutui kiekkojen eteen viikonloppuna sairaana ja on sivussa Ahmoja vastaan, mutta tervehtynyt Grahn palaa tolppien väliin.

Ketjuista kuumin on sarjatauon jälkeen ollut kolmen laitahyökkääjän koostumus, jossa Tatu Kattelus on joutunut oudolle pelipaikalle Reino Soijärven ja Teemu Sompin väliin. Kolmikon hyvistä tehoista päätellen Kattelus ei ole uutta tonttiaan vierastanut. Illan ottelussa KooKoo joutunee jälleen ketjujaan muokkaamaan, sillä ykkössentteri Timo Nurmberg on kuumeessa.

Kauden ensimmäinen KooKoo-Ahmat päättyi kotijoukkojen riemujuhlaan peräti maalein 10-1. Ahmat sai jalkeille tuolloin vain kolme hyökkäysketjua ja jäi tyystin luisteluvoimaisen KooKoon jalkoihin. Historia saattaa toistaa itseään, sillä illan lähtökohdissa on paljon samaa kuin tuolloin hyvinkääläisittäin onnettomana iltana.

Viimeksi Ahmat joutui KooKoon luolaan ilman Mestiksen pistepörssiä dominoivaa Miikka Jäskeä, joka oli sairaana. Myös jälkimmäinen koitos jää Jäskeltä väliin, sillä nuorukainen hölmöili edellisessä kamppailussa keihästämisjäähyn myötä kymppitilinsä täyteen. Samasta syystä ottelu jää väliin myös ex-KooKoo Raine Pulkkiselta, joten Ahmoilla ei riitä tälläkään kertaa hyökkääjiä kuin kolmeen ketjuun.

Pärmäkosken suuri haaste

Suurin ongelma Ahmoilla ei ole Jäsken ja Pulkkisen pelikiellot, vaan maalivahtitilanne. Ykkösvahdin tontin itselleen saanut Sami Kitinprami on edelleen toipilaana, ja kun konkari Jarno Ekman loukkasi Forssassa nivusensa, lähtee Ahmat otteluun A-juniorikaksikolla. Lauantaina Forssassa tulikasteensa saanut Tommi Pärmäkoski aloittaa tolppien välissä, ja viimeksi Kouvolassa tylyn kohtelun saanut Joonas Lindberg avaa luukkua.

Pärmäkoski selvisi viikonlopun Mestis-debyytistään kelvollisesti torjuttuaan 15 kiekkoa 17:sta, mutta kovasti saavat sekä Pärmäkoski että kenttäpelaajat venyä, jos Ahmat mielii KooKoota vieraissa tosissaan horjuttaa. Totuttua parempi sarjasijoitus viidentenä ja vierasvoitot niin Jukureista, Kiekko-Vantaasta kuin KalPastakin kertovat omalta osaltaan, että Janne Tormosen Ahmojen tapoihin ei ole kuulunut lähteä otteluihin valmiiksi hävinneenä, mutta Kouvolassa haaste on jo melkoinen.

Ahmojen ongelmat eivät rajoitu täysin kokoonpanohuoliin, sillä koko kauden tehokkaasti maaleja iskenyt joukkue on onnistunut viimeisimmissä kolmessa ottelussaan maalinteossa ainoastaan kolme kertaa 90:stä maalia kohti lauotusta kiekosta huolimatta. Ylivoimalla joukkue ei ole onnistunut tänä aikana kertaakaan, mutta pakkopeli on sentään pyörinyt kohtalaisen hyvin, joten suureen huoleen ei ainakaan vielä pitäisi olla ahmalaisittain aihetta. Kenties Kouvolassa on taas ylivoimaosumankin vuoro?

Samojen ongelmien kanssa on paininut isäntäjoukkuekin, sillä vahvana ylivoimajoukkueena mainetta niittäneen KooKoon erikoistilannepelaaminen ei ole onnistunut totutusti. Myös maalitilanteiden luominen on viime peleissä ollut tuskaa. Aki Kemppi torjui Jää-Kotkien maalilla sunnuntaina varsinaisen peliajan aikana ainoastaan 24 kouvolalaiskutia. Kotkien maalivahti ei ole laukaisumäärässä mitattuna selvinnyt tämän kauden aikana kertaakaan helpommalla.

Hienokseltaan takkuavan maalinteon takia KooKoo saattaa kohdata Ahmat juuri oikeaan aikaan, sillä vierailijoiden onneton pelaajatilanne on omiaan tarjoamaan kouvolalaisille mahdollisuuden uusia syksyisen maalintekoharjoituksen. Toisaalta Ahmatkin vastaanottanee tyytyväisenä tiedon siitä, ettei KooKoo ole ollut kaikkein terävimmillään.

Ahmoille ottelu on paitsi viimeinen mahdollisuus KooKoon voittamiseen runkosarjan aikana, myös viimeinen vieraspeli ennen pudotuspelivaihetta. Viimeiset viisi sarjaotteluaan Ahmat pelaa kotona kymmenen päivän sisällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle