Paineet KooKoolla

MESTIS / Ennakko
Ahmat nappasi maanantai-iltana voiton, KooKoo paineet. Kouvolalaisryhmän piti olla suuri suosikki, mutta kaukalossa on menty toistaiseksi kutakuinkin tasatahtia. KooKoo on toki edelleen suosikki, mutta sarjan edetessä marginaalit pienenevät. Ahmat pääsee Kouvolaan voimiensa tunnossa, vailla paineita.

Ensimmäisen ottelun teemana oli maalinteko. Kumpikin teki virheitä oman pään pelissä, eivätkä maalivahditkaan loistaneet. Tuloksena 11 maalia, 6-5 KooKoolle.

Toisessa koitoksessa opittiin ensimmäisestä. Hyvinkäällä todistettiin kurinalaista, tarkkaa ja erittäin fyysistä peliä. Tuloksena vain yksi maali, 1-0 Ahmoille.

Kolmas ottelu on vuorossa tänään. Odottaa sopii, että maaleja tehdään enemmän kuin maanantaina, mutta vähemmän kuin lauantaina. Ääripäät on katsottu. Nyt testataan, kumpi hallitsee paremmin kultaisen keskitien.

Paineet ovat KooKoolla, sillä kotitappio painaisi ennakkosuosikin selkä seinää vasten. Materiaaliltaan KooKoo on edelleen Ahmoja parempi, mutta paras osaaminen pitäisi saada myös esille. Tahtotasossa ei kukkopaidoilla sinällään ollut Hyvinkään ottelussa moittimista, mutta voimavarat keskittyivät enemmän painikilpailuihin vastustajan kanssa kuin terävään hyökkäyspeliin.

- Ahmat tulee todella röyhkeästi meidän maalille, ja siihen meidän pitää selkeästi keksiä jotain. Emme ole vielä niin teräviä siinä. Omilta hyökkääjiltä kaipaan maalille menemistä, tuo on ollut vähän neppailua, mietiskeli valmentaja Reijo Mansikka toisen osaottelun jälkeen.

Ahmojen lähtökohdat ovat helpommat. Auenneen voittotilin myötä joukkue lähtee vahvalla itseluottamuksella katsomaan, josko nykyinen taisteluvire riittäisi pidemmällekin. Hävittävää on vähemmän kuin KooKoolla.

Kestävyys puntarissa

Ahmojen maalivahti Sami Kitinprami pelasi maanantaina parhaan ottelunsa Hyvinkäällä, ja mikäli Kitinprami jatkaa samalla tasolla, parantuvat Ahmojen mahdollisuudet huomattavasti ennakko-odotuksiin nähden. Maalivahtipelissä edun piti olla KooKoolla, mutta toistaiseksi näytöt ovat sarjan osalta kutakuinkin tasan. Torjuntaprosenteissa laskettuna Kitinprami jopa johtaa (90,77 / 88,68).

Kiintoisaa kolmatta osaottelua ajatellen on joukkueiden fyysinen kestävyys. Ottelu on joukkueille jo kolmas neljässä päivässä, ja eilinen taisto Hyvinkäällä oli huomattavasti keskimääräistä runkosarjaottelua fyysisempi.

Nopeasti ajatellen asetelman luulisi suosivan KooKoota, jonka materiaali on tasaisempi ja hieman laajempikin. Toisaalta Ahmat on tottunut pelaamaan kolmella ketjulla, ja kun nelosketjukin on ollut pudotuspeleissä käytettävissä, ei rasitus ole ollut aivan samaa luokkaa kuin monesti aiemmin. Maanantainen ottelu ei myöskään tarjonnut totutun paljon erikoistilanteita, joten Ahmojen paljon pelaamaan tottuneen ykkösketjun rasitus jäi varsin kohtuulliseksi.

Valttiase taistossa saattaa olla ylivoimapeli sille joukkueelle, joka saa sen ensimmäisenä kulkemaan. Toistaiseksi aggressiiviset alivoimanelikot ovat vieneet murskavoittoja, eikä kahdessa ottelussa ole nähty kuin yksi ylivoimamaali, KooKoon Tatu Katteluksen viimeistelemä. Ahmat ei tosin maanantaina miesylivoimaa päässyt kokeilemaankaan kuin kerran.

- Tehotontahan se on. Tiedä sitten, onko siitä höpötetty jo liikaa. Kädet jäätyy, kun siellä pitäisi jotain tehdä. Tässäkin asiassa on omassa piikissä sen verran, että vähän liikaa olen laittanut painetta poikien suuntaan, että siellä pitäisi alkaa tapahtumaan ja tekemään. Tiedän kuitenkin, että siellä sitä taitoa ja osaamista on, mutta jotenkin se on vähän jäykkää ja tehotonta, pohti Reijo Mansikka.

Suuria yllätyksiä illan ottelu tuskin tarjoaa, sillä joukkueet kohtaavat jo seitsemännen kerran tällä kaudella. KooKoo on suosikki, kotonaan ihan selkeäkin sellainen, mutta jos Ahmat pääsee alussa johtoon, saattavat isäntien puristusvoimat mailasta olla melkoiset. Varmaa on vain, että ottelusarja on katkolla torstaina Hyvinkäällä. Kummalle, se ratkeaa tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle