FPS menee Manseen

MESTIS / Ennakko
KOO-VEEn ja FPS:n kauden viimeisestä runkosarjan taistosta on odotettavissa tasainen. Ottelu on tärkeä molemmille joukkueille, sillä KOO-VEEn ”mestaruus”, pudotuspelipaikka on vain viiden pisteen päässä. FPS:lla puolestaan on eroa illan vastustajaansa yhtä paljon.

KOO-VEE on voittanut joukkueiden kolme aiempaa keskinäistä kohtaamista ja tehnyt viimeinen harjoituspeli mukaanlukien neljästi peräkkäin viisi maalia forssalaisia vastaan. Maaleja joukkue tarvitsee nytkin ja paineet ovat sen puolella. Nämä pisteet kun pitää ottaa metsästettäessä kahdeksatta sijaa.

Tärkeät pisteet olisivat myös FPS:lle, joka ei taistelutta suostu kuittaamaan itselleen sarjan jumbopaikkaa. KOO-VEE-kammo olisi suositeltavaa taltuttaa siksikin, että joukkueilla saattaa aivan hyvin olla keväällä edessään vielä uusia taistoja keskenään.

KOO-VEE katkaisi tappioputkensa sunnuntaina

Tamperelaisten 5-1-voitossa Jokipojista joukkueen hyökkäämisen ja puolustamisen tasapaino säilyi harvinaisen hyvin kasassa. Hyökkäyspäässä tuli paljon onnistumisia ottelun kaikki maalit sisältäneessä pohjoiskarjalaisittain murhaavassa avauserässä.

Sarjan ylivoimaisesti eniten maaleja päästänyt joukkue malttoi sen jälkeen myös puolustaa tunnollisesti, eikä Jokipojille jätetty liiaksi vapaata tilaa rakennella hyökkäyksiään. Tosin uneliaat joensuulaiset eivät juuri pystyneet edes luomaan painetta KOO-VEEn kiekollisesti toistaitoiselle puolustukselle.

KOO-VEEn hyökkäyskalusto on terveiden kirjoissa, mutta puolustusrintamalla Rami Alakosken, Henri Virran ja Sami Suhosen tilanne on epävarma. Kumma kyllä, KOO-VEEn puolustuspelaaminen on ollut maltillisempaa nimenomaan sen operoidessa vajaamiehisenä. Runsaat peliminuutit tuntuvat syövän terveellä tavalla isoimman innon hyökkäyksiin nousuista.

KOO-VEEn pelitapa ei ole vielä täysin hahmottunut, mutta periaatteena on pelata yksinkertaista kiekkoa, jossa jokainen hyödyntää omia vahvuuksiaan. Laidoilla pelaavat Henri Kallion ja Timo Ruuska ovat valmiita rankaisemaan vastustajaa, jos heille annetaan tilaa ja aikaa.

Fyysisemmästä osastosta huolehtivat Tommi Välimaa ja Samuli Simula. Vahvat vääntäjät pystyvät hyvin pitämään kiekkoa hyökkäysalueella, mutta vaarallisimpien maalipaikkojen luonti ei tahdo varkkaisuuden vuoksi onnistua. Toisinaan sekasorron luonti tuottaa myös tehoja.

Keitäs on tänään paikalla?

FPS on parin joulutauon jälkeisen suurehkon tappion ohella päässyt myös voittojen makuun muita häntäpään joukkueita vastaan.

Viimeksi SaPKoa vastaan alku oli tahmea, mutta itäsavolaiset kaatuivat FPS:n loppua kohti parantuneeseen esitykseen, jota edesauttoi varman maalivahdin ohella loistava erikoistilannepelaaminen. Forssalaiset ovatkin Mestiksen ylivoimatilastossa neljännellä sijalla heti sarjan kärkitrion takana.

Lähtökohdat KOO-VEE-otteluun hahmottuvat vasta pelipäivän aamuna, kun selviää ketkä kaikki ovat illalla kiristelemässä luistimennauhojaan Hakametsässä. Trafiikki ja hälinä on taas kerran ollut niin suurta, että valmennuksen ykköstoive on saada edes kolme täyttä kentällistä kasaan.

Muutamia pelaajia oli kuumeisina sivussa maanantain harjoituksissa ja heidän osallistumisensa otteluun on vielä epävarmaa. Maalivahdeista Juho Santasen palattua TPS:ään forssalaiset saivat tilalle seuraaviksi viikoiksi joulukuussakin joukkueessa kunnostautuneen Bluesin Mika Korhosen.

Tauon jälkeen upean läpimurron pelaavaan kokoonpanoon tehnyt puolustaja Tuomas Kauti on sivussa ottelusta maanantaina alkaneen armeijansa johdosta. Sinne suuntaavat myös Palloseuran nuorista veskareista Matti Syväpuro ja Jari Leino, joten luukkua pääsee Tampereelle aukomaan kolmas junnuvahti Joonas Laaksonen.

Ensimmäistä kertaa Palloseuran pelaavassa kokoonpanossa nähdään kymmenen ottelun Mestis-kokemuksen muutaman vuoden takaa Sportista kerännyt keskushyökkääjä Anssi Hietaharju, joka nopean visiitin Jeppiksessä tehtyään halusi kokeilla taitojaan ylemmässä sarjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle