Onko KJT jälleen Sportille tyly?

MESTIS / Ennakko
KJT kävi pokkaamassa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Vaasassa tylysti kaksi pistettä numeroin 2-6. Sen jälkeen KJT:n hurmiokulku on hieman laantunut. Riittääkö kunto selkäseinää vastaan pelaavan Sportin kaatamiseen? Seuraavassa pohdintaa siitä.

Kotijoukkue KJT on voittanut kaksi viimeisintä otteluaan. Mestiksen jumbona majaileva UJK kaatui helposti kotiareenalla 8-2 ja keskiviikkona sai joukkue herkutella maistuvaa 1-4 voittoa Tutosta Kupittaalla. Sitä ennen kuitenkin alkukaudella loistavan pirteitä otteita esittänyt KJT joutui taipumaan "vieraskiertueellaan" niin KooKoolle, Jukureille kuin K-Vantaallekin. Kärkiseuroja kaikki. Joukkueen hyvät otteet ovat herättäneet myös liigaseurat, pelaajaliikenne on kulkenut ripeästi molempiin suuntiin. Nyt kokoonpanon pitäisi olla parhaimmillaan, kun puolustuksen avuksi saatiin vielä puolustaja Mikko Viitanen Bluesista joulutaukoon saakka.

Joukkueessa tehot ovat jakautuneet suhteellisen tasaisesti. Peräti kymmenen miestä on pystynyt 10 pisteeseen tai parempaan. Joukkueen vahvuudet onkin tänä vuonna olleet joukkueena pelaaminen, luistelu, vähäiset jäähyt ja tehokas ylivoima.

Sport on esittänyt kannattajiensa pettymykseksi tällä kaudella vaisuja otteita. Jatkoajan toimitus rankkasi Sportin sarjan kakkossuosikiksi Jukureiden jälkeen, mutta kun noin kolmannes sarjasta on pelattu on joukkue sarjassa kahdeksantena. Kannattajat ovat antaneet seuran omilla nettisivuilla valmennukselle palautetta ankarasti. Sport hävisi tiistaina kotonaan Jukureille ja paikallinen sanomalehti Pohjalainen kertoi seuraavana päivänä jopa palavereista seurajohdon ja valmennuksen välillä. Jostain kertoo myös se, että seuran puheenjohtaja Kalervo Laaksoharju ei halunnut kommentoida sen kummemmin valmentaja Arto Sirviön statusta joukkueen peräsimessä.

Pelillisesti koko kausi on ollut yhtä vuoristorataa. Hyvää erää voi seurata totaalinen romahdus. Sport onkin yhdeksästä häviämästään ottelusta kahdeksan hävinnyt maalilla, muutaman nukahduksen seurauksena. Joukkueen uusimmaksi murheeksi ovat nousseet loukkaantumiset. KJT-ottelusta on varmuudella sivussa Kristian Hjerpe, jonka polvi juuri operoitiin ja nilkkavaivainen Miika Jämsä. Sivussa Jukuri-ottelusta olivat myös Juha Mattila, Juris Stals ja kiekon päähänsä saanut Marko Härkönen. Apuja tulee virtuoosi Patrik Westerbackin muodossa, mutta loukkaantumisen jäljiltä Westerback on vielä pahasti keskenkuntoinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle