Pystyykö KJT yllätysvoittoon?

MESTIS / Ennakko
Lauantaina Järvenpäähän saapuu vieraita Savosta, kun Kuopion KalPa yrittää palata voittojen tielle pitkässä tappioputkessa ryömivän KJT:n kustannuksella. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun selvästi vajaamiehisinä, mutta sarjanelonen KalPa kantaa kuitenkin selvää ennakkosuosikin viittaa.

KalPan paluu joulutauolta ei ole sujunut odotusten mukaan, sillä joukkue on hävinnyt kaikki tämän vuoden puolella pelatut kotiottelunsa vuoronperään TuTolle, Ahmoille ja Jukureille. Ainoat pisteet on hankittu vierasvoitolla Sportista 3-1-lukemin. Viimeksi keskiviikkona KalPa sai tunnustaa Jukurit paremmakseen, kun mikkeliläiset latoivat kuopiolaisten verkon perukoille 4 maalia KalPan jäädessä täysosumitta.

Erityisesti KalPan kapea puolustusosasto on kärsinyt loukkaantumisista, kun Jukureita vastaan pelatusta mittelöstäkin oli poissa joukkueen kaksi puolustuksen peruspilaria, Veli-Pekka Pekkarinen ja Samuli Suhonen. Myös runkopakki Juha Kuronen oli poissa pelaavasta kokoonpanosta keskiviikkona, ja loukkaantuneita paikkaamaan onkin nostettu a-juniorit Joni Kotilainen ja Mikko Heikura. Myös hyökkääjänä paremmin tunnettu Matti Tiihonen on helpottanut joukkueen pahaa puolustajapulaa.

Lauantaina kaukaloon paluun tekee Samuli Suhonen, mutta Kotilainen, Heikura ja Tiihonen paikkaavat alakerrasta edelleen poissa olevia Pekkarista ja Kurosta. Myöskään flunssasta kärsivä Juha Alastalo ei ole pelikuntoinen, ja Kuopioon vaivojaan potemaan jäävät edellä mainittujen lisäksi sentterit Ville Luoma ja Antti Riekkinen. Riekkisellä on käsivamma, kun taas Luoma potee flunssaa.

Kuopiolaisten valmentaja Mika Pieniniemi tullee käskyttämään maalilleen suhteellisen varmasti läpi syksyn torjuneen Ari Luostarisen.

Vilen tekee paluun kaukaloon

KJT:n otteissa näkyi keskiviikkona hieman valoa tunnelin päässä, kun joukkue katkaisi kuuteen otteluun venyneen pisteettömän putkensa jatkoaikatappiolla Vaasan Sportille. Järvenpääläiset ovat kuitenkin pelannut viime aikoina varsin mollivoittoisesti, sillä joukkue on kerännyt viimeisistä 12 ottelustaan vain kolme pistettä. Viimeisin voittokin on jo puolentoista kuukauden takaa, kun Hermes kaatui itsenäisyyspäivänä Järvenpäässä 3-1-lukemin.

KJT on joutunut pelaamaan viime ottelut todella pahasti vajaamiehisenä, mutta nyt tilanteeseen on luvassa helpotusta, kun ainakin kapteeni Jaska Vilen palaa kaukaloon kärsittyään kolmen ottelun pelikieltonsa. Vikkelän laitahyökkääjän, Toni Mustosen, pelaaminen ei ole todennäköistä, sillä mies puki päälleen armeijan harmaat vajaa viikko sitten. Keskiviikkona Sportia vastaan runkopelaajista olivat poissa flunssaiset Matti Lievonen, Tuomas Forss ja Pekka Nöyränen. Edellä mainittujen paluusta ei ole varmaa tietoa, mutta pelatessaankin he saattavat olla puolikuntoisia.

Joukkue taisteli keskiviikkona Sportia vastaan loistavasti, ja karkasi toisen erän hyvän alkunsa ansiosta parhaimmillaan jo 3-0-johtoon. Vaasalaiset kuitenkin nousivat tasoihin ja löivät voitto-osuman jatkoajan ensimmäisellä minuutilla. Jaakko Suomalainen oli länsirannikolla mies paikallaan ja aloittanee maalissa lauantainakin. Maalivahtitilanne ei ole KJT:n kannalta kriittinen, sillä järvenpääläisten valmentaja Seppo Repo voi niin päättäessään käskyttää hyvillä mielin maalille myös armeijan jälkeen kunnon harjoitusten makuun päässeen Jaakko Valkaman.

Kahdessa perättäisessä ottelussa kauden ensimmäiset Mestis-maalinsa mättänyt veljeskolmikon heikoin lenkki Tommi Elomokin alkaa pikkuhiljaa löytää pahasti kadoksissa olleen pelivireensä. Vaasassa hyvin pelannut järvenpääläisten taklaajakuningas Patrik Lostedt ja hurjia minuutteja alakerrassa luutiva Kimmo Pikkarainen pitävät huolen siitä, että kuopiolaiset eivät pääse rynnistämään KJT:n maalille täysin mielensä mukaan.

Ottelun kulun kannalta hyvin ratkaisevaa tulee olemaan se, kuinka moni järvenpääläisten sairaslistaa pidentäneistä pelaajista on lauantaina pelikunnossa. KJT:lle todella hyvä juttu on joukkueen henkisen johtajan ja sisäisen pistepörssin kärkipaikkaa pitävän Jaska Vilenin paluu. Vaikka joulutauolla Järvenpäähän hankitut Riku Rahikainen ja Jussi Saarinen ovatkin esittäneet varsin hyviä otteita, ei KJT:n hyökkäysmateriaali kuitenkaan ole liian leveä. Siksi olisikin tärkeää, että ainakin joku hyökkääjäkolmikosta, jonka muodostavat Lievonen, Nöyränen ja Forss, tekisi paluun.

KalPa lähtee otteluun ennakkosuosikkina sarjanelosen ylpeydellä, mutta koska joukkueen peli ei ole ollut aivan uomissaan joulutauon jälkeen, ei myöskään järvenpääläisten voitto ole mahdottomuus. Mikäli kuopiolaiset kuitenkin pystyvät esittämään syksyn peruspelinsä tasoista kiekkoilua, ei KJT:lla selvästi materiaaliltaan heikompana joukkueena ole suuren suuria voittomahdollisuuksia.

KalPa on voittanut molemmat joukkueiden tämän kauden aikaisemmista kohtaamisista; lokakuussa Järvenpäässä kuopiolaiset olivat parempia 4-1-lukemin, ja reilua kuukautta myöhemmin savolaisten voittolukemat kirjattiin 4-2.

» Lähetä palautetta toimitukselle