KeuPa isännöi tehotonta turkulaisnippua

MESTIS / Ennakko
Keskiviikkona KeuPa oli voitokas Joensuussa. Miten käy kotikaukalossa lauantaina?
Tappioputkensa keskiviikkona katkaissut KeuPa HT saa lauantaina vastaansa sarjakakkosena majailevan TUTOn. Turkulaiset saavat varautua varsin motivoituneeseen vastukseen, sillä keuruulaiset tuskin haluavat takaisin tappion syövereihin.

Lauantain kotijoukkueen KeuPa HT:n lokakuu oli varsin ikävää katseltavaa. Kaksitoista ottelua tuotti yhteensä peräti kahdeksan tappiota ja juuri ennen maajoukkuetaukoa keuruulaiset olivat ajautuneet viiden ottelun tappioputkeen. Itseluottamus löytyi kuitenkin Joensuusta. Marraskuun ensimmäisessä pelissä KeuPa katkaisi tappioputkensa 2-1-voitolla Jokipojista.

Keskiviikkona suurta roolia keuruulaisten pelissä näytteli vahva puolustuspeli: jos tappioputken aikana omiin päästettiin peräti 28 maalia, pääsi Joensuussa omiin vain yksi. Joukkue piti myös Jokipojat hyvin pois parhailta paikoilta.

Viime peleissä maalintekovastuu on pitkälti ollut ykkösketjun harteilla. Kahden täysin maalittoman pelin jälkeen Emppu Pulliainen kavereineen onnistui taituroimaan IPK:n verkkoon yhden täysosuman, mutta Jokipoikien maaliin tehoketju onnistui taituroimaan jo kaksi.

Turkulaiset hallitsevat, mutta maaleja ei synny

TUTO pelasi perjantaina kotonaan Hermestä vastaan vauhdikkaan, mutta lopulta turhankin tehottoman pelin. Vierasmaalilla Mikael Edelmann joutui venymään kiekon eteen peräti 40 kertaa, mikä kertoo turkulaisten selvästä hallinnasta. Ottelu meni kuitenkin Hermekselle 3-2-lukemin.

Lauantaina turkulaisten on oltava tehokkaampia. Peliin on saatava malttia ja maalipaikat on hyödynnettävä paremmin. KeuPaa vastaan maalintekovoimaa on löytynyt aikaisemminkin, mutta perjantain näyttöjen perusteella hiottavaa riittää.

TUTO osana KeuPan tappioputkea

KeuPa kohtasi TUTOn viimeksi juuri tappioputkensa aikaan, kun turkulaiset ottivat kotikaukalossaan komean 4-0-voiton. Tämänkin nollapelin TUTOlle mahdollisti Karolus Kaarlehto. Nähtäväksi jää, ovatko keuruulaiset keksineet keinot ohittaa nuori veskarilupaus, jos hän torjuntavastuuta saa lauantain pelissä.

Viime kerralla turkulaisten puolelta Aki Juusela oli erityisen vaarallisella päällä, sillä hän iski keuruulaisverkkoon kaksi maalia. Myös konkarihyökkääjä Aki Keinänen intoutui KeuPaa vastaan, sillä hänelle kertyi kaksi syöttöpistettä.

Seuraa Heitä

Samuel Salonen #91 | 1

Laitahyökkääjä

Viime kuussa tehot 3+7 iskenyt Salonen oli isossa roolissa Jokipoikia vastaan: Hän iski yhden täysosuman ja syötti toisen.

Hannu Kuru #56 |

Keskushyökkääjä

Perjantaina TUTOn orastavan kirin 2-3-maalillaan aloittanut hyökkääjä pääsi maalin makuun juuri sopivasti lauantaita varten.

» Lähetä palautetta toimitukselle