Sarjakärki KeuPa hakee kuudetta perättäistä voittoa RoKin kustannuksella

MESTIS / Ennakko
KeuPan Jesse Pelamo on Mestiksen pistepörssin ykkönen kymmenellä (2+8) tehopisteellä.
Keuruulaisten vahva kauden aloitus näkyy pelaajien pistepörssissä, mutta KeuPan puolustus ei ole vielä yltänyt samalle tasolle kuin hyökkäys. RoKin peli on ollut pääasiassa hyvää, mutta maalinteko on ajoittain yskähdellyt.

Sarjan kärjessä oleva KeuPa HT isännöi Rovaniemeltä saapuvaa RoKia Keuruulla keskiviikon Mestis-kierroksella. Keuruulaiset hallitsevat tilastoja viiden ottelun jälkeen niin joukkuetilastossa kuin pelaajatilastossa. 

KeuPan pelissä tähän mennessä parasta on ollut maalintekotahti, joka onkin nostanut joukkueen kärkeen ja taannut voitot. Keuruulaiset ovat nakuttaneet viiteen otteluun peräti 28 maalia, 11 enemmän kuin seuraavaksi eniten tehneet LeKi ja RoKi. Voittojen takeena on ollut ennen kaikkea yksinkertainen jääkiekkototuus: voitto tulee tekemällä enemmän maaleja kuin vastustaja. 

Edellinen KeuPan ottelu oli Heinolan Peliittoja vastaan, joka päättyi keuruulaisten 4−5-vierasvoittoon. Ottelua hallitsi Peliitat, mutta KeuPan tehokkuus hyökkäyksessä oli lopulta tarpeeksi viidenteen voittoon. 

Keuruulaisten heikkous on ollut pelihallinnassa. Joukkue on viimeisimmät pelit jäänyt jalkoihin, mutta saanut kaivettua lähes pelkällä tahdolla tarvitut maalit. Puolustuksen heikkous voi koitua kohtalokkaaksi ellei maalivahtipeli nosta tasoaan. KeuPan maalivahtiosasto on ollut jo tiukilla ja jossain vaiheessa vastassa on tilanne, jossa tulostaulu näyttää pelihallinnan mukaista tulosta.

Maalivahtipeli korjaa heikkouksia

Rovaniemeläiset ovat aloittaneet kauden kohtalaisen hyvällä pelillä. Viimeiset kaksi ottelua RoKille on ollut tappiollisia. Ensin LeKi ryöväsi pisteet vieraissa 1−3-lukemin ja lauantaina SaPKo nappasi 4−3-kotivoiton jatkoajalla.

RoKin peli on ollut ailahtelevaa ja se on herkästi rikkoutunut pelin sisällä, jolloin viimeistään vastustaja on saanut otetta pelistä. Joukkueessa on paljon maalintekopotentiaalia ja osittain se on saatu kaivettua esiin, josta osoituksena 17 tehtyä maalia. Viimeistely on kuitenkin ollut räiskimistä sinne tänne turhan usein.

Rovaniemeläisten maalivahdit ovat sarjan kärkeä, mutta puolustuksen vaikeudet ovat aiheuttaneet paljon painetta maalivahdeille. Rasmus Reijola (92,77%) ja Paavo Hölsä (90,36%) ovat pelanneet lähes vuorotellen hyvin tuloksin, joten maalivahteihin RoKin peli ei kaadu.

Illan ottelusta on luvassa kova vääntö ja ratkaisevassa asemassa on puolustus. Molemmilta joukkueilta löytyy maalintekokykyä, mutta puolustus on heikkous. Toisaalta ottelusta voi tulla taistelu RoKin maalivahdin ja KeuPan hyökkäyksen kesken.

Seuraa Heitä

Miro-Pekka Saarelainen #12 | K-Vantaa

Vasen laitahyökkääjä

Laitahyökkääjä on joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja neljällä maalilla ja viidellä syötöllä. Kiekko-Vantaan kasvatti oli viime kaudella lainalla IFK:sta myös Rovaniemellä. Löytyykö tuttuja vastaan erikoiskikkoja?

Tino Metsävainio #11 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Hokista Rovaniemelle siirtynyt nuori hyökkääjä on ajoittain ollut erittäin näkyvä jäällä ja onkin ehtinyt napauttaa kolme maalia viiteen otteluun. Tasaisuudella potentiaalia nousta pistehaiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle