Savo vastaan Kainuu

MESTIS / Ennakko
Mestiksen tällä erää kaksi tuoreinta joukkuetta kohtaavat taatusti mielenkiintoisessa Savon-Kainuun paikallisottelussa. KalPaa on pidetty ennakkokaavailuissa materiaaliltaan aavistuksen parempana joukkueena, ja se lähteekin kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa suosikkina kotietunsa turvin.

Savolaiset aloittivat kautensa tekemällä ensimmäisen etelän-reissunsa Forssaan, jossa peli ei sujunut lainkaan suunnitelmien mukaan. Maalivahti Ari Luostarinen oli loukkaantumisista kärsineen puolustuksen takana epävarma, ja verkko soi omassa päässä peräti seitsemän kertaa. Hyvien uutisten listaan kirjattiin tulokashyökkääjien Jarno Niinimäen ja Henri Huohvanaisen tehokas peli, kun peruskalpalaiset olivat vielä enemmän tai vähemmän jäässä.

Kotiavaukseen KalPa vahvistunee, sillä tärkeät puolustajat Samuli Suhonen ja Veli-Pekka Pekkarinen palaavat kokoonpanoon, jos he saavat peliluvan lääkäriltään. Juha Alastalo loukkaantui Forssassa Asko Rantasen polvitaklauksesta. Harjoitusturnauksessa SKA Pietarin telomaksi joutuneet Vesa Reinikainen ja Mikko Ruhtinas ovat vähitellen tervehtymässä, mutta etenkin Reinikaisella saattaa mennä vielä viikkoja ennen ensimmäistä sarjapeliä.

Kajaanin Hokki aloitti omat pelinsä Mestis-tasolla ottamalla nousijan innokkuudella jatkoaikakotivoiton 4-3 Vaasan Sportista värikkäässä ottelussa. Kapteeni Kimmo Happo lienee loukkaantumisen takia vielä sivussa, mutta laajuutta kainuulaisten ryhmästä ei puutu.

» Lähetä palautetta toimitukselle