KalPa ja FPS aloittavat härkäviikon

MESTIS / Ennakko
Kuopion KalPa saa keskiviikkona vieraita Forssasta. Niin koti- kuin vierasjoukkuekin aloittavat tänään kolmen ottelun putken, joka KalPalla kestää lauantaihin ja FPS:lla maanantaihin asti. Härkäviikkolaisten kohtaamisessa pääosassa ovat maalivahdit, sekä varsinkin kotijoukkueen ylivoimapeli.

Kauden avauksessa kohdanneet joukkueet ottavat nyt mittaa toisistaan Kuopiossa. Forssassa pelatussa ottelussa FPS otti kaksi pistettä viimeisen erän kirillään, joka siivitti joukkueen 7-4-voittoon vierailijoista. Avausottelun tappion jälkeen KalPa on kuitenkin päässyt vauhtiin, ja kymmenestä ottelusta se on voittanut seitsemän.

FPS-ottelun torjuva Ari Luostarinen ei ole ollut siinä vireessä, jossa mies totuttiin näkemään menneellä kaudella. Suurimman osan pisteitä onkin torjunut Juha Kauhanen, mutta hän ei tänään pelaa KalPan maalivahtipeluutuskäytännön johdosta, jonka mukaan maalivahti vaihtuu aina hävityn ottelun jälkeen.

Kun maalivahtiosasto ei ole ollut aivan totutunlainen, on hyökkäys tullut apuun pelastavana enkelinä. KalPa on tehnyt Mestiksessä toiseksi eniten maaleja, ja varsinkin kapellimestarina toiminut Marko Ahosilta on saanut ylistystä monilta tahoilta. Miehen nimi onkin jo yhdistetty autuaammille metsästysmaille, mutta ylivoimaisesti joukkueen sisäistä pistepörssiä johtava Ahosilta on päättänyt pysyä Kuopiossa ainakin varusmiespalveluksen loppuun asti.

Kuopiolaisten tehoja verotti ykkössentterin Sami Salosen siirtyminen Norjaan Lillehammerin riveihin, ja tämä näkyi joukkueen ensimmäisessä ottelussa Hermestä vastaan ilman ykkössentteriään. Yksi syömähammas vähemmän KalPa otti Niiralassa käkeen kokkolalaisilta 2-5, eikä KalPalla ollut aseita vierailijoita vastaan.

Kurvinen uutena kasvona forssalaispuolustuksessa

Kuopiolaiset saavat vastaansa perinteikkään forssalaisryhmän, joka on pitänyt kutinsa perinteiden osalta varsinkin maalinteossa. Molemmissa päissä verkko on soinut tiuhaan - joskin hieman useammin omissa.

Maalinsuulla Pasi Keinäsellä ja Juha-Matti Taposella on töitä riittänyt vaikka muille jakaa, eikä tänäänkään pelaavalle maalivahdille pitäisi kylmä päästä tulemaan. Kuopiolaisten laaja hyökkäysmateriaali tulee pitämään forssalaisvahdin kiireisenä, oli maalissa sitten kumpi hyvänsä kahdesta kassarista.

Puolustusosastolle uutena kasvona liittyy IFK:sta Mikko Kurvinen, joka hakee Forssasta pelituntumaa oltuaan ensin koko alkukauden sivussa selkävamman takia. Miehen uran pelättiin jo loppuneen viime kauteen, kun mies ei pystynyt pelaamaan runkosarjassa kuin 14 ottelua toistuvien selkävaivojen takia. Nyt IFK toivoo Kurvisen selän kestävän täysipainoisen pelaamisen, ja Kurvisen selkää testataan toden teolla FPS:n pienoisessa otteluruuhkassa.

Hyökkäyksessä FPS:n riveissä jatkavat lainasopimuksella mukana olevat Juhamatti Yli-Junnila sekä Ville Hämäläinen. Molemmat miehet ovat paikkansa täyttäneet varsin mallikkaasti vihreiden riveissä, ja varsinkin ensin mainittu on esittänyt lupaavia otteita FPS:n riveissä. Yli-Junnila pelaa lainasopimuksensa viimeistä ottelua, jonka jälkeen mies palaa HPK:hon ellei lainaa jatketa.

Forssalaiset saavat virolaisvilpertti Andrei Makrovin takaisin kokoonpanoon, kun mies huilasi edellisottelun TuTo-kohtaamisessa saadun ottelurangaistuksen seurauksena. Konkariosaston Matti Raunio oli oivassa pelivireessä Sport-ottelussa, kun mies viimeisteli peräti kaksi alivoimamaalia. Makrov ja Raunio tulevat kantamaan Kuopiossakin suuren vastuun forssalaisten maalinteko-osaamisesta.

Peli tulee suurelta osin ratkeamaan vierailijoiden maalivahtipelin onnistumiseen, sekä kuopiolaisten ylivoiman toimivuuteen. Ilman Salosta KalPan ylivoima takkuili pahemman kerran Hermes-ottelussa, mutta nyt Mestiksen jäähypörssissä toisella sijalla majailevan FPS:n vieraillessa Kuopiossa ylivoimamahdollisuuksia siunaantunee pilvin pimein. Kuitenkin KalPan on syytä pitää myös katse omassa päädyssä ylivoimalla ollessaan, sillä FPS johtaa suvereenisti alivoimalla tehtyjen maalien tilastoa seitsemällä av-osumalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle