Toiseksi noussut TUTO ja Kiekko-Vantaa ottavat mittaa toisistaan

MESTIS / Ennakko
Ykkösvitjan laituri Julius Rantaeskola on ollut vakuuttava.
Keskiviikkona Tikkurilan Urheilupuistossa kohtaavat kotijoukkue Kiekko-Vantaa ja TUTO. Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kaksi kertaa, ja voitot ovat tasan 1-1.

Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa kohtaavat kärkikahinoissa olevat Kiekko-Vantaa ja TUTO. Turkulaiset ovat jaetulla ykkköspaikalla, kun taas vantaalaiset löytyvät sijalta neljä.

Kiekko-Vantaan kymmenen ottelun pisteputki katkesi KeuPaa vastaan. Kotiottelussa Espoo Unitedia vastaan joukkue osoitti suurta sydäntä pelaamiseen. Puolustajat ja hyökkääjätkin tekivät kaikkensa pitääkseen maalinsa osumatta.

TUTO puolestaan selätti IPK:n lukemin 2-0 ja nousi tasoihin sarjaykköseksi SaPKon seuraksi. Molemmilla joukkueilla on 54 pistettä.

Kiekko-Vantaa oli ylivoimainen Espoota vastaan

Kiekko-Vantaa voitti pitkälti espoolaisten jäähyjen ansiosta. Kiekko-Vantaa viimeisteli viidestä maalista kaksi ylivoimalla, mikä on vantaalaisille ihan kohtuullinen onnistuminen.

Mikäli lohipaidat pääsee TUTOn puolustuksen läpi hyökkäysalueelle, ovat turkulaiset enemmän kuin liemessä. Kiekko-Vantaan hyökkäykset ovat olleet monipuolisia ja vaarallisia. Useimmiten hyökkäykset päättyvät jonkin sortin laukaukseen.

Kiekko-Vantaan ykkösvitja Julius Rantaeskola-Toni Leinonen-Pekka Niemimaa on tehnyt murskaavasti 27 maalia, ja nuo pelimannet ovat kärjessä joukkueen pistepörssissä, lukuun ottamatta yksinäistä sutta, Teemu Mielosta, joka on pelannut nelosketjussa.

TUTOn puolustus asetetaan koetukselle

TUTOn peliä vaivasi IPK:ta vastaan pienimuotoinen tehottomuus. Päävalmentaja Miika Elomon mukaan pienellä huolellisuudella peli olisi voinut olla vaikka 7-0.

Kuuden ottelun voittoputkessa porskuttava TUTO on kuitenkin vaarallinen huonollakin pelillä, sillä joukkueen puolustus on pelannut kauden aikana vakuuttavasti.

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran. Voitot ovat kummallekin tasan 1-1.

− Kolmannen erän alkuun IPK tuli vielä miehekkäästi, mutta sen kestimme. Viimeinen kymmenen minuuttia oli todella tiivistä puolustamista, ja siitä sitten saimme riittävät paikat yhteen maaliin, Elomo totesi perjantaina.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Kiekko-Vantaan ja TUTOn välisissä otteluissa on ollut vauhtia ja taklauksia. Jos Kiekko-Vantaa pääsee läpäisemään TUTOn hyvin pelanneen puolustuksen, turkulaiset ovat helisemässä. Kiekko-Vantaan tavoitteena on ollut, että onnistumisia olisi hyvä saada laajemmalla rintamalla, eikä vain ykkösvitjan kohdalla.

Kiekko-Vantaan jokerilaina Atte Mäkinen kärsii ottelukieltoa lauantaina KeuPa-ottelussa tapahtuneen päähän kohdistuneen taklauksen takia. Uskoisin, että Kiekko-Vantaa yllättää turkulaiset ja kolme sarjapistettä jäävät Tikkurilaan.  

Seuraa Heitä

Joona Harjama #29 |

Keskushyökkääjä

Haminalainen hyökkääjä on tehnyt kolme tehopistettä kahteen otteluun. Jatkuuko pistetehtailu?

Hannu Kuru #56 |

Keskushyökkääjä

Kuru on onnistunut TUTOn leirissä siinä määrin, että häntä on syytä seurata.

» Lähetä palautetta toimitukselle