Lohikeittoa tulikuumille turkulaisille?

MESTIS / Ennakko
Vahvistunut TuTo on kulkenut tammikuussa lähes voitosta voittoon, mutta keskiviikkona pudotuspelipaikkaa jahtaavat turkulaiset ovat kovan haasteen edessä. Vaisusta tammikuusta huolimatta Kiekko-Vantaa on sarjan tasokkaimpia joukkueita, ja kotivoitto vuosimallia 2003 varmasti jo kelpaisi lohipaidoille.

Jatkoaika povasi viikon takaisessa Kiekko-Vantaan kotipelin ennakossa, että vantaalaisten uusi nousukausi alkaisi, mutta toisin kävi. Kaksi tolppakutia ja Sami Heinosen 44 torjuntaa pitivät vantaalaiset yhdessä tehdyssä maalissa, josta oli seurauksena jatkoaikatappio Ahmoille.

Ottelun jälkeen pettynyt valmentaja Jarmo Kauppi nimesi viikonlopun Jää-Kotkat-vierailun joukkueensa toistaikseksi tärkeimmäksi otteluksi, ja tulos puhui puolestaan. UJK ei tänä talvena ole ollut kummoinenkaan tasomittari, mutta 9-0-vierasvoitto on aina erinomainen tulos. Kaupin mainostama play offs-puolustamisen harjoittelukin onnistui.

Liigasta palanneiden miesten lisäksi Kiekko-Vantaa on saanut riveihinsä Jokereista hyökkääjä Tommi Hannuksen ja puolustaja Olli Malmivaaran, joten vantaalaisjoukkue on paperilla jo vahvempi kuin syksyllä, jolloin se porskutti sarjakärjessä. Päivän kuntoa lukuunottamatta asiat ovat siis Vantaalla erinomaisesti, ja ehkäpä UJK-ottelun onnistumisten myötä uusi nousukausi olisi alkanut.

Vieraileva TuTo on hävinnyt kolme aiempaa kohtaamista, eikä liene paperillakaan aivan isäntäjoukkueensa veroinen, mutta päivän kunto turkulaisilla on erinomainen. Uuden vuoden ja vahvistusten myötä pudotuspelipaikkaa tosissaan jahtaamaan alkanut TuTo on voittanut joulutauon jälkeisistä otteluistaan viisi sekä pelannut tasan ja hävinnyt kertaalleen.

Tero Forsellin johtaman TuTon ykkösketjun taidot tietävät kaikki Mestistä seuraavat, mutta viime aikoina turkulaisten todellinen kuuma ketju on ollut Jari Mannilan kolmikko, joka on iskenyt 12 maalia viidessä viimeisimmässä ottelussa. Varsinkin kokenut laitahyökkääjä Tuomas Jalava on löytänyt maalijyvänsä ja on noussut 21 osumallaan tavoittelemaan koko sarjan maalikuninkuutta.

TuTon nousua on ollut osaltaan avittamassa erinomaisesti onnistunut ylivoimapelaaminen, sillä taitava turkulaisjoukkue on Mestiksen tehokkain ylivoimalla.

Vaikka Kiekko-Vantaa on tammikuun aikana tehottomuutensa kanssa hieman tuskaillutkin, ovat molemmat joukkueet erityisen vahvoja nimenomaan hyökkäyspäässä. Illan ottelussa tuskin jäätäneenkään aivan jalkapallolukemiin. Kiekko-Vantaa on hieman vahvempi yhdistelmä, ja siten kotiedunkin turvin voittajasuosikki.

» Lähetä palautetta toimitukselle