Kiekko-Vantaa haastaa merkillisten tappioiden TUTOn

MESTIS / Ennakko
Vantaalaisten tehokkaimpiin hyökkääjiin kuuluu Teemu Mielonen.
Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa kohtaavat kotijoukkue Kiekko-Vantaa ja Turun TUTO. Otteluvoitot keskinäisistä otteluista on tasan 2-2, ja keskiviikkona ratkaistaan joukkueiden paremmuus.

Kiekko-Vantaa varmisti pudotuspelipaikkansa voittamalla Jokipojat Joensuussa perjantaina lukemin 5-2. Viimeisistä kymmenestä ottelusta Kiekko-Vantaa on voittanut kuusi, joten joukkue on kovassa vireessä.

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet runkosarjassa neljä kertaa, ja luvassa on viides, mikä ratkaisee paremmuuden. Voitot ovat tasan 2-2. TUTO on voittanut viimeisistä kymmenestä ottelusta peräti seitsemän.

Vantaalaiset löytyvät sarjataulukossa sijalta neljä, tasapisteissä kolmantena olevan Hermeksen kanssa. TUTO sen sijaan on vahvasti toisena, ja taistelee runkosarjan voitosta. TUTO kuitenkin hävisi kotonaan JYP-Akatemialle maalein 1-4. Tulos oli pienoinen yllätys, sillä jyväskyläläiset ovat sarjataulukossa häntäpäässä sijalla 11.

Lohipaidat taistelevat pudotuspelien kotiedusta, kun viidenteen sijaan on kuusi pistettä. Joukkueella on jäljellä neljä ottelua, joista kolme on kotona ja yksi vieraissa. Illan vastustaja TUTOlla otteluja on puolestaan vielä viisi.

Kiekko-Vantaalle arvokas voitto Jokipojista

Kiekko-Vantaa kävi hakemassa maukkaan vierasvoiton Joensuusta perjantaina, kun lohipaidat kohtasivat Jokipojat. Ottelu päättyi lukemiin 5-2, ja ottelussa nähtiin hieno vantaalaisten nousu tasoihin ja ohi koko ottelun voittoon.

Lohipaidoista ja kentällisistä suurimmat maineteot keräsivät muut kuin ainainen ykkösketju. Ratkaisuja tekivät muun muassa Joona Harjaman johtama kakkosketju sekä Teemu Mielosen kolmoisyhdistelmä saivat aikaan vaarallisia tilanteita.

Kiekko-Vantaa pääsi murtautumaan vaivatta Jokipoikien päätyyn, mutta viimeistely ja kiekon saaminen maalin eteen ja hyvälle sektorille ei toiminut. Päävalmentaja Simo Mälkiä antoi joukkueelleen hieman sapiskaa.

− Kahteen ekaan erään hirveä määrä ammuttiin ohi, eikä saatu kiekkoja maalille. Yritin kyllä sanoa, että nyt yksinkertaisempaa ja kiekkoa sekä miestä maalille, mutta ei se oikein mennyt kaaliin, Mälkiä totesi Joensuussa.

TUTOlle yllättävät tappiot

TUTO on kärsinyt viime aikoina yllättäviä tappioita, kun LeKi ja JYP-Akatemia veivät voitot otteluista, jotka pitivät olla turkulaisille läpihuutojuttuja. Ottelu Lempäälässä päättyi TUTOn 0−2-tappioon, ja JYP-Akatemia haki pisteet Kupittaalta lukemin 1-4.

Pääosin TUTOn peli on mallillaan. Joukkue on pelannut hyvin, mutta vastustaja on vain tehnyt tarvittavat maalit. TUTO on hallinnut kumpaakin ottelua, mutta puolustus on joutunut kovalle koetukselle.

Turkulaiset ovat vankasti kiinni toisessa sijassa runkosarjassa, ja kenties sen ymmärtäminen on luonut paineita joukkueen peliin. Peli on ollut arkaa ja epävarmuus on syönyt tehoja.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

TUTO on hävinnyt kaksi viimeisintä ottelua hiukan merkillisesti. Ensin LeKi oli kotonaan parempi maalein 2-0, ja sitten JYP-Akatemia vei voiton Turussa 1-4. Joukkue on varmasti ärsytetty Kiekko-Vantaan kohtaamiseen.

Ottelusta tullee tiukka kärkipään taistelu. Lohipaidat ovat pelanneet TUTOa vastaan varsin oivallisesti, ja uskon, että turkulaiset joutuvat vantaalaisen mankelin alle keskiviikkona. Ottelun voittanee Kiekko-Vantaa jatkoerässä.

Seuraa Heitä

Teemu Mielonen #11 |

Keskushyökkääjä

Kiekko-Vantaan sisäisen pistepörssin kärkisijoilla taistellut nuorukainen on ollut paljon vartijana viime otteluissa.

Aleksi Rutanen #9 | KeuPa HT

Laitahyökkääjä

Mies oli pirteä JYP-Akatemiaa vastaan luoden hyviä maalintekopaikkoja. Nyt vaaditaan myös itse onnistumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle